page kunci locker

Tuesday, May 31, 2011

~ orang kaya sombong ! ~

Assalamualaikum

hahai.. opss.. jangan hanya baca tajuk entri korang dah nak serang aku.. baca dulu kenapa aku cakap camni.. sesiapa yang kawan ngan aku dan ada baca post status aku pasal aku nak pi dinner.. mesti korang faham kenapa aku cakap cam ni.. 

baru2 ni aku pi dinner kat JB.. yang dianjurkan oleh bapak angkat aku sendiri.. orang singapore.. sebab die nak jumpa membe2 die yang lama tak jumpa kot.. dan sebab bisnes.. aku pun tak tahu kenapa die wat dinner ni sebenarnya.. tapi memang best giler sebab dinner kat hotel 5* dan aku dapat makan free.. pakaian pun bapak angkat aku bagi.. hehe.. yola.. aku ni dah cam anak laki die memandangkan die punya anak lelaki a.k.a arwah abang angkat aku dah tak de lagi.. die juz tinggal anak perempuan die sorang jek.. hmm.. meh baca entri sedih ni.. 
SINI <~ klik ni !

yang dah baca bagus.. yang lom baca sila lah baca.. heheh.. ok2.. teruskan.. kang panjang lak entri ni.. dinner ni aku ada lah bawak sorang awek ni sebagai patner aku dan sorang sedare laki.. biasa la.. dinner.. mestilah ada pasangan.. awek ni bukan blogger.. tapi die pandai dan cantik giler.. masa aku pi jemput die.. die biasa2 jek.. tapi dah cantik.. then aku bawak la die dari muar ke JB.. agak malu gak lah sebab aku tak kenal die tapi aku bawak die sebab die jek yang aku leh harapkan.. aku post kat SB dan status FB aku.. tak de pun yang tol2 serius nak ikut.. yang serius pun terlalu jauh, umur tak menepati yang aku nak.. hehe.. 

sampai jek lom masa dinner lagi.. kitaorang pi bersiap.. pakaian semua dah disediakan dalam 1bilik khas.. tinggal nak pilih jek.. masuk bilik tu memang aku blur ! woi.. banyaknya baju cantik2 dan mahal.. tak tahu nak pilih.. hehe.. tapi aku ni tak giler kat harta dan bende.. so aku pilih yang paling mahal dan cantik.. dem ! hahaha.. opss.. tak de la.. aku pilih yang simple dan sesuai.. yang awek aku bawak tu.. aku minta juru mekap ubah die.. memang betul2 berubah.. die kai spec.. terus tukar kai contact len.. haha.. 

peh ! gua cakap sama lu.. kalo korang laki normal la.. memang korang cair beb.. die berubah giler.. dari biasa.. jadi cun giler.. dah lah die putih.. cantik.. ada gaya dan tubuh yang cantik.. die jadi cam orang laen dah masa tu.. lagi2 die pakai tudung.. peh ! aku terpegun.. tapi malang.. die tak kasi gua upload gambar die sebab kat FB die pun tak de gambar die sebab die ni muslimah sikit.. hehe..

ok.. dah time dinner ni.. macam biasa lah.. orang kaya.. korang tahu lah macam2 ada kat dewan makan tu.. makanan semua brand.. pakaian dorang paling kurang la.. kot jek dah sampai rm2000.. kalo perempuan sampai berpuluh2 ribu.. kalo kasi aku baju tu.. aku jual mahu kaya aku ! hahaha.. tapi dorang ni kerek.. ko jangan harap nak sentuh baju die kalau ko bukan sama taraf dengan die.. ko sentuh.. kotor sikit jek.. mampos ko nak kena bayar balik.. dem !

aku ni yang banyak cakap terus jadi pendiam kat majlis tu sebab tak tahu nak cakap apa.. aku makan dan layan orang2 yang aku kenal jek.. makanan sedap ! haha.. then tahu tak.. ada lah beberapa anak orang kaya yang perempuan termasuk anak bapak angkat aku sendiri.. die ajak lah awek aku bawak ni borak2.. dorang punyalah bajet ! dorang tanya la bapak awek ni kerja apa.. bape gaji sebulan.. dok mana.. kampung kew bandar.. rumah banglo kew rumah biasa or kampung.. pernah datang majlis macam ni kew tak.. yang awek ni lak lurus tak menipu.. die jawab semua dengan jujur.. peh ! korang tahu apa anak2 orang kaya ni cakap??

" ai.. macam mana orang biasa macam awak ni.. boleh datang tempat mewah macam ni? awak tak layak.. baju awak pakai ni mesti baju pinjam.. ish.. teruk.. tak patut awak datang majlis ni.. malunya saya dapat tetamu macam awak.. low standad.. macam mana budak laki tu ( aku la.. kunci locker ) leh bawak awak datang sini.. sapa lah awak ni.. awak tak layak lah kawan dengan anak angkat bapak saya.." kata2 ni memang pedas.. lebih kurang la die cakap macam ni..

panas giler gua dengar ! agak semua anak orang kaya or orang kaya tu sendiri memang kerek ea?? peh ! sengal.. aku apa lagi.. dah tengok awek tu nak nangis.. aku datang aku terus pangkah jek dorang tu.. nak tahu apa aku cakap?

"ko ingat ko anak orang kaya bagus sangat? hati busuk.. dah la menumpang harta mak bapak.. kerek lak tu.. muka jek cantik.. hati macam arang ! hitam.. paling tak pun awek aku ni hati bersih ! cantik dan muslimah.. korang??" giler pedas tak aku balas?? terus dorang diam.. lepas tu nak marah2 lak.. aku dah bengang.. aku terus jek blah.. aku jumpa bapak angkat aku.. cakap aku nak balik.. err...

aku dah agak bende ni akan jadi tapi.. tak sangka akan teruk cmni ! giler.. aku harap ko baca ni anak orang kaya yang kerek ! wat malu jek ! aku pun tak nak ngku ko tu adik angkat aku ! pelik la.. aku pun orang biasa.. tapi kenapa ko tak kesah aku jadi abang angkat ko?? sebab apa?? ko suka kat aku?? sengal.. aku tak suka ko pun ! kalo hati bersih tak pe gak.. jangan harap aku nak kawen ngan ko ! aku reject awal2.. laen kali kalo tak suka kawan aku.. jangan tegur dorang.. diam jek ! nyampah tol aku tengok ko.. nasib baek bapak ko tu bapak angkat aku.. kalo tak memang aku penampo ko kat situ gak !

opss.. terlebih emo lak taip entri ni.. dah2.. malas nak taip panjang lagi.. apa jadi lepas tu korang leh teka sendiri.. tapi jangan fikir bukan2 lak ! hahaha... apa2 pun..

renung2kan dan selamat beramal (^_^)

p/s : kalo korang anak orang kaya.. janganlah jadi macam ni,.. aku tak suka la.. semua orang tak suka.. mungkin dorang kawan dengan ko sebab nak duit ko jek.. jangan harap kalo perangai korang camni.. korang nak dapat kawan yang setia !

Maaf Sekiranya Entri Hari Ini Kurang Menarik Dan Maaf Juga Sekiranya Ada Terkasar Bahasa Yang digunakan ^_^

6 orang doakan kunci locker berjaya:

blackroses said...

besok mati...sama je kita semua ..kain cotton putih yang balut tubuh...

yad'z said...

sabar je lahh.. whoopss.. sape ek budak muar tu yek.. hahaha..

alyajane said...

hurm biasa lah tu ... sbr je lah ye

kunci locker said...

yad'z..nth la..awk knl kot..die dak bukit pasir...

Eyda Syahida said...

saya tak suka orang kaya, hidup penuh protokol. better bersederhana. :)

Alia Natasha said...

aku tak sombong pun .