page kunci locker

Sunday, January 8, 2012

Apa yang pembaca minat baca ek?

Assalamualaikum


ihsan google 

Sekiranya anda seorang pembaca setia, minat membaca blog, apa yang paling menarik minat anda untuk membaca ya?

Sebagai penulis blog, tidak kira blog peribadi atau blog info pasti mahukan entri yang ditulis dapat menarik perhatian pembaca, bagaimana cara menarik perhatian pembaca.

1) Tajuk entri.

~> Tajuk entri pasti mampu menarik perhatian pembaca sekiranya anda mempunyai tajuk yang menarik dan meletup. Sebagai contoh " Gitar Najwa Latif putus semasa persembahan".. Dengan entri tersebut, pastinya peminat-peminat Najwa akan tertarik dan terus membaca entri anda.

2) Entri yang menarik.

~> Entri anda haruslah menarik dan mempunyai unsur-unsur yang pembaca minat, sekiranya anda mahukan lebih tarikan, jangan tulis terlalu formal sebab pembaca bosan membaca, tulislah dengan selitkan sedikit unsur-unsur lawak atau sempoi.

3) Tidak menipu.

~> Entri anda hendaklah benar dan tidak menipu, sekiranya anda menipu, pembaca akan merasa marah, bosan dan malas untuk membaca blog anda lagi. Kalau sekali sekala tak apa. Lagi-lagi sekiranya entri lawak, tidak mengapa sekiranya tipu sedikit tapi jangan kerap atau selalu dibuat kerana anda akan dicop blogger penipu. Blog penipu.

So, apa sebenarnya anda suka baca ek? Aku nak tulis benda yang korang suka bacalah.. Hehehe..
Jangan terlalu yakin dengan kemampuan menulis anda kerana manusia tidak sempurna. jadilah penulis yang diminati ramai kerana kepandaian dan tarikan dalam penulisannya. Peace ^^v

Maaf Sekiranya Entri Hari Ini Kurang Menarik Dan Maaf Juga Sekiranya Ada Terkasar Bahasa Yang digunakan ^_^

9 orang doakan kunci locker berjaya:

nia marlissa said...

lain orang lain gaya

Lyssa Faizureen said...

nice entry . macam lebih kurang dengan entry kita je . kehkeh :)

fyna said...

waaa....manyak betul...

kunci locker said...

lyssa faizureen : errkkk...yeke??alamak, tak sangka...hahaha...tak de terbaca lak entri lyssa yg mcm ni...huhu

kunci locker said...

fyna : apa yg byk betul??

Eyda Syahida said...

aah, betul. sokong. tapi da malas nak berblogging. harharhar

Razil Tahir said...

thanks for the tips! XD
tapi nak laksanakan all those pun kne banyak praktis lagi...
huhuhuhuh XD

KunciLoker taknak buat bengkel blogging ke? :)

AcidFlynN WratiH said...

Suka baca benda yang tak membebankan otak utk pikir.

Woofer Storm said...

cun blog bro..

#makanya malu nak update,blog sy banyak mengarut..grrrrrrrrr