page kunci locker

Sunday, November 6, 2011

lawak dipagi raya aidiladha..

Assalamualaikum

Hai korang semua.. Lama dah aku tak update kan.. Malas dah nak update blog ni, lagi pun aku bizy, sekarang musim exam.. Heheheh...

Hah, korang nak dengar cerita lawak pagi-pagi raya tak? Ini apa yang jadi kat aku sendiri pagi tadi masa nak sembahyang raya..

Tadi aku pergi masjid dengan family lah macam selalu, dah pukul 8 lebih masa tu.. Agak lambatlah tapi tak la lambat mana sebab selalu masa sembahyang raya memang masa tu... Tiba-tiba bila aku sampai masjid...

Jalan punya jalan, aku dengar imam dah berkhutbah.. Dalam hati cakap "aik, dah sembahyang ke tadi? Asal cepat sangat khutbah? Ke dorang ikut mazhab lain.. Ada ke mazhab yang khutbah dulu baru sembahyang raya??" Aku pelik.. Aku pun cakap ngan adik aku.. " Dah sembahyang ke??" Dia jawab, "mana aku tahu"

Yela, mana dia nak tahu kalau dah dia pun datang sekali ngan aku.. Apalah kunci locker ni.. haahaha.. Aku redah jek la.. Puas aku fikir dorang ni dah tukar ke cara sembahyang raya masa khutbah tu.. Dengar khutbah tu sampai habis, alih-alih lepas imam baca doa khutbah kedua tu... Habis jek semua orang bangun dan selawat dan keluar dari masjid...

Aku apa lagi, ai.. Malu aku, tak kan nak tunggu lagi, angkat kaki cabutlah cepat-cepat... Tak kan aku nak tunggu kot.. Patutlah orang tengok aku semacam jek, nasib aku dok luar lepak kat luar (dalam kawasan masjid gak), 1st time aku lepak luar sebab selalunya dok dalam.. Maklumlah masjid penuh sampai ada orang sembahyang kat tar.. hehehe... kalau aku masuk masjid terus memang aku malu la aku bangun nak sembahyang orang balik... Hahahha..


Yang paling lawak, bila pergi kat kereta, aik.. mana kereta.. Rupanya bapak guwa dah cabut dulu.. Dia lagi pantas... Cis, bedebah.. Ada ke patut tinggalkan guwa ngan adik-adik guwa kat situ, kenalah balik jalan kaki.. Yang paling best, ada dua orang adik guwa ni lagi lambat, dorang relex jek jalan nak pergi masjid masa guwa dengan adik yang lain jalan balik.. Dorang tengok kami jalan balik.. Apa lagi.. Tanpa toleh kiri kanan, dorang patah balik dengan lajunya.. Hahahahhaa...

Sampai jek kat rumah, kitaorang adik beradik gelak puas-puas.. 1st time kot terlambat pergi sembahyang raya.. Selalunya datang awal.. Ni semua sebab bapak guwa nak makan dulu la ni... Kan dah malu.. Hahahaha... Malu seyh.. Tak kan lupa.. hahahah
p/s : lepas ni jalan lambat pergi sembahyang raya lagi.. pengajaran... hahahaha

Maaf Sekiranya Entri Hari Ini Kurang Menarik Dan Maaf Juga Sekiranya Ada Terkasar Bahasa Yang digunakan ^_^

8 orang doakan kunci locker berjaya:

Nurnajwa KZ said...

Ala rugi je terlepas :)

LUTFI SYAFIQ said...

aku pulak bangun2 dah zohor. lalala~

Eyda Syahida said...

hahahahaha ngenggg!! tapi awat awal gile masjid tuh? semayang raya lepas subuh ke ape?? -___-

hawiz said...

kah3...xleh blah...hhihi..lawak3...

era kecik said...

hahaha.. sian TT__TT

RinsyaRyc said...

eh, lawaknye.. lawaknye.. *ade cam perli x?

<---berusaha memerli

RinsyaRyc said...

len kali pi lah awal cik adik oi.. haha

Muna rahimah said...

hahahhaa . apesal awal gila diorang sembahyanggg ? imam tak sabo nak potong lembu le tuuu ~