page kunci locker

Sunday, October 16, 2011

zack zukhairi dipertikai !

Assalamualaikum

Hai peminat blog Zack Zukhairi dan juga peminat blog aku (macam ada).. Hahaha.. Weyh, aku ni dah macam reporter blogger kan.. Semua gosip pasal blogger aku nak tulis.. hahahaha... Kali ini mangsa aku adalah Zack Zukhairi.. Siapa yang tak kenal blog abang famous ni, bukan blogger pun baca blog dia sebab nak cari lawak.. Hahahah...

Aku ni bukanlah peminat setia Zack, aku peminat setia Yuyu Zulaikha dan Lyssa Secret jek.. Hehehe.. Tapi adalah juga aku minat baca entri Zack untuk cari idea dan untuk cari mood gembira bila bersedih (yang ni tipu) Hahahah...

Tadi aku usyah la page brother ni.. Dah memang aku selalu usyah page dia, mana tahu ada benda yang seronok nak share kan.. Walaupun dia tak pernah balas post aku kat page dia, biasalah retis mana nak balas post aku yang cikai.. Hahahah... (ayat sentap) Ok, balik pada tajuk.. Kenapa dia dipertikai.. Mari usyah,..


Hah, ni page yang aku dah printscreen.. Nampak tak yang aku tutup tu?? Tak?? Nak besarkan lagi?? Ala, korang pakai la kanta pembesar.. Aku malas la nak besarkan untuk korang ni.. Hahaha... Yela-yela aku kasi besar punya untuk korang.. Hahaha..


Hah, nampak?? Masih tak nampak? Lagi dua tiga kali Jumaat la tu korang.. Hahahah... Ada la seorang laki ke perempuan aku tak tahu, dia pergi post tanya macam tu.. Dia pertikai zack kenapa zack letak watermark kat gambar yang bukan hak dia.. Aku tak tahu la betul ke tak Zack buat macam tu.. Tapi kalau betul.. Aku rasa aku nak tolong jawabkan boleh?? Hehehe..

OK, pada pendapat aku la.. Zack buat macam tu mungkin bersebab.. Pertama, kalau dia letak kat entri dia, dia mestilah tak nak orang copy paste macam tu jek.. Kalau orang copy paste, Zack boleh tahu dengan gambar yang orang tu copy ada watermark Zack.. Sekarang kan dah ramai orang yang suka copy paste entri.. Hehehe..

Kedua, kalau kat page dia, mungkin dia tak nak ada orang lain buat macam hak sendiri hasil karya orang yang dia promote.. Mana tahukan.. Tapi aku rasa semua kartun yang Zack punya tu memang dia lukis sendiri kan?? Entahlah sebab aku tak ambil tahu sangat kisah blogger lelaki yang famous ni.. Hahaha...

Tapi aku nak cakap 1 jek.. Pasal zack pun nak gaduh?? Apakah? Ni lah manusia sekarang.. Taksub sangat dengan manusia.. Pasal benda kecil jek tu.. Tak perlu rasa aku nak marah dan gaduh bagai.. Buang masa jek gaduh sebab manusia.. Dia famous pun tak perlulah sampai nak gila-gila macam ni.. Aiyaaa... Macam dia kenal dan layan korang jek.. Post ko tak ada pun dia balas... Hahaha... Layan~~
p/s : mati aku kena serang dengan Zack dan dua orang yang gaduh ni nanti.. Hahaha... Aku tahu banyak lagi post yang pertikai macam ni tapi aku ambil yang ni jek bagi contoh :)

Maaf Sekiranya Entri Hari Ini Kurang Menarik Dan Maaf Juga Sekiranya Ada Terkasar Bahasa Yang digunakan ^_^

11 orang doakan kunci locker berjaya:

Rosalia said...

hurm.btl jgk kn nk gdh psl ni je? bg sy setiap org ada cre tersendiri :)

AcidFlynN Wraith said...

munasabah gak alasan tu. mengelakkan kopipes sebijik

Areliff said...

manusia..tak kat lari dari kena maki dan kaki suka cari pasal urmm.sabo jela..

Pendamba Mawar said...

watermark kan penting.ades... ahaha.

yang lu ni da takde citer lain ker?haha. asyik sal blogger je.. buat la citer lain gak.:)

kan da guna .com.. takkan nak main nama blogger lagi.:)yeah

blog zack last aku masuk 2bulan lepas..haha..tu baru aku kenal zack.miaahaa..ketinggalan gila aku

widiea azira said...

adeh! sye peminta zack la..ok bg sye back up zack jap,

lantak dy la nk letak pape pon,blog dy kan,kite baca dh la..lg pn bnde2 cmni x pelu nk kecoh2.xleh bwk msuk kubuq pom..hahaa

boleh??

Lyssa Faizureen said...

huhuhu . Lyssa peminat kunci locker ? HAHAHA . aicehh ~

Eyda Syahida said...

yang dye tak puas ati tu asal eh? ke zack ade TERwatermark gambar dye? hadoii.. ade gak yag jeles tak abes. =='

Penyu said...

wkakakaka. bodoh kemain siapa yang pertikai. kenapa tanak pertikai rosmah bini najib beli cincin berlian juta2? adoi.

laskar pelangi said...

asal makhluk tu tak puas hati. dengki la tu konon..hehe

FizaFizz said...

lahh..da nama pun blog kita, suka ati la nk letak apa pun..sibuk je..hahaha

RinsyaRyc said...

<---takde orang pertikaikan.. bahagianye.. ^^