page kunci locker

Sunday, September 4, 2011

lu pun lebih kurang jek, tak mention nama dalam entri konon !

Assalamualaikum

Ni pesal ni aku lama tak update pasal blogging tiba-tiba aku dapat tahu ada mamat ni dok tulis pasal orang pula. Yang dia tulis tu blogger yang masuk top blogger masalahnya. Saja nak cari nama la tu. Nak famous juga, bajet lah tu. Ingat dengan dia tulis entri macam tu dia boleh majulah blog dia. Traffic meletop-letop lah kononnya.

Ala, lu cakap lu tak ada mention nama. Lu nak nasihat tapi lu cuba fikir dan lu baca balik entri lu. Alahai, agak-agaklah. Lu cakap "cikgu" la bai dan dalam banyak-banyak blog nama cikgu, hanya blog yang "tu" jek yang suka buat entri hentam-hentam. Lu nak hentam dia balik ke dengan tulis pasal dia tu? Alahai, kalau macam tu lu memang sama jek macam dia. Tak ubah lansunglah. Cuba lu renung balik entri lu. Nasihat pun nasihat juga tapi cara lu sebut nama tu memang sangat over la kan. Kenapa lu tak pakai nama ganti jek? Blogger "hantu" ke, blogger "one" ke. 

Dengan cara macam tu orang tak akan tahu. Tapi lu sebut nama "cikgu". Serupa jek lu mention dia. Lu pun lebih kurang jek macam dia. Gua rasa lu pun gila traffic dan belagak otai gak macam dia kalau lu buat macam tu.. Lu cuba fikir, lu tengok yang datang komen entri lu. Majoriti adalah pengomen blog dia juga, mungkin ada yang perasan buat-buat tak tahu. Mungkin ada yang tak perasan lansung dan secara tak sengaja telah mengutuk blogger yang dorang suka tu.

Entri lu pun buatkan orang hina dan benci dia tanpa sedar. So lu lebih kurang jek macam dia.. Lu renungkanlah.. Gua malas banyak cakap, lu dah besar. 
p/s : kalau nak hentam orang tu biar pandai. Tak perlu nak sebut nama orang tu tapi lu buat-buat cakap tak mention sesiapa. Cubalah tegur secara terbuka tu akan jadi lebih baik. Salam~~

Maaf Sekiranya Entri Hari Ini Kurang Menarik Dan Maaf Juga Sekiranya Ada Terkasar Bahasa Yang digunakan ^_^

18 orang doakan kunci locker berjaya:

Eyda Syahida said...

sabarla eh? sabar.
tapi kan, cam pelik je bile awak gune "lu". hahah

chill :)

Syarifah Ashikin said...

kenapa ni adk.. sabar taw.. biasa org kan..

kunci locker said...

eyda & syarifah ashikin :

bukan sy yang kne tp sorg blogger yg guna nme cikgu...sy nak bg die pendapat sy jek...hahahah

Mish Apple said...

tengak tajuk pon dah tau la sape . . tgk gune perkataan2 dlm entri ni . lgi tau lewwww . HAHAH .

cik kiwi's said...

hahahahahahaha. 2x5 sepuluh. biasalah tu. macam macam cara digunakan untuk tingkatkan traffic~

nini said...

uih garangnya...sila bersabar k....

AesyaZealous said...

mcm tau la sape 'cikgu' tu kan.. hoho

apelaa diorang nii.nak tegur tp bg hint..same je weh.. ish3

kunci locker said...

AesyaZealous : thu xpe...die nak tgur tp die bg hint cpe blogger "cikgu" tu..hampeh la kn...grrr...

pRiNCe said...

muahahahahaha...aku suka bila blogger gadoh2 ni...<---niat jahat..:P

kunci locker said...

prince : ko mmg jahat pun...hahahha...ko n cikgu wan tu yg ajar aku ni...atoi...lps ni aku ramai haters la...hahahah

Lieyda said...

err xtau pun.knpa.gaduh ke?

cik Beskod said...

hohoho soalan pelik dari saya.. kenapa mesti ada yg dengki dgn blogger ya??? huhu..

saya first time kene serang huhuhu..

wan_cikgumuzik said...

err... apa sebut2 nama cikgu nih?? nak cari pasal ngan aku kerr?? hentam balik kang baru taw..!!

kunci locker said...

wan_cikgumuzik : hahaha...apa2??aku tak bersalah...wakakakakka

aizamia3 said...

betul..
kalau nak tegur, biarlah langsung tak mention nama orang tu, kalau nak mention jugak, ha.. pergi jumpa dia slow talk apa yang tak puas kat hati tu..