page kunci locker

Sunday, September 11, 2011

jejak kasih blogger kehilangan orang tersayang

Assalamualaikum

" Setiap pertemuan itu pasti ada perpisahannya tidak kiralah perpisahan sementara mahupun selamanya kerana itulah suratan takdir bagi setiap hamba Allah yang bernyawa. "

~ ehsan pak google ~

Ini ayat aku sendiri, siapa nak copy bagitahu dulu.. Jangan pakai curi jek.. Haahahha... Aku hentam kang.. Huhuhu.. ( tapi boleh ke copy?? Kalau nak ambil ayat tu rasanya kena taip sendiri., Hahaha )

Ok, mula cerita sedih aku.. Huaaa... Nangis dulu puas-puas cepat sebab aku tak nak korang nangis baca entri ni.. Please la, aku tulis entri bukan sebab nak orang menangis.. Lalalala.. *jap, cerita sedih ke?? Oh.. Ok, dah lama aku tak menaip entri sedih, aku dah lupa macam mana entri aku yang dulu mampu buatkan pembaca menangis, aku dah lupa bagaimana aku mampu menarik perhatian blogger pada entri sedih aku..

Ok, mula cerita. Kunci locker ada ramai kawan kat Sahabat Blogger, tak boleh sebut sebab ramai.. Kalau sebut beberapa sahaja nanti ramai pula yang terasa.. Mereka ini semua baik sangat dan percaya kat aku walaupun aku buat macam-macam dalam dunia blogger ni.. Tapi.. Dalam ramai-ramai kawan.. Aku masih merindui kawan aku yang lepas..

Kami terpisah dalam Sahabat Blogger kerana perkara yang sungguh tidak disangka iaitu hasad dengki, cerita yang memburukkan antara satu sama lain, tak boleh tag nama sebab tak biru, bizy dengan kerja dan belajar hingga ada yang jarang online dan sebagainya.

Kawan aku yang ini merupakan kawan aku yang mula-mula sekali tegur aku dalam Sahabat Blogger, masa tu memang best gila. Sampai aku sanggup tidur lewat malam (kadang-kadang tak tidur), sanggup tak nak tutup laptop sebab nak main komen-komen dengan dorang.. Masa tu aku baru masuk SB.. Ingat lagi kenangan gila-gila kita orang sampai noti penuh, tak sempat balas pun komen.. Lawak sangat..

Masa tu orang semua dalam SB dok sibuk cakap pasal kawen dan tunang-tunang.. Kita orang pun cepat-cepat pakat bertunang kat SB, bila orang pakai doodle, kita orang pun sibuk minta nak berdoodle, bila orang tak tidur, kita orang pun tak tidur.. Ingat lagi aku dulu tak reti nak buat love kat FB, tunang pura-pura aku kat SB tu la yang ajar aku buat ni.. Lawak jek.. Gigih aku belajar masa tu.. Heheh.. Lepas tu kita orang satukan kawan kita orang la, suruh dorang kapel.. Budak sekolah pun terkena juga tu.. Tapi kesian ada sorang membe tu sebab laki 3 orang jek, perempuan jek lebih, sorang perempuan tak dapat pasangan.. Lawak-lawak.. Hahaha...

Tapi tu semua dulu.. Sekarang hanya tinggal kenangan.. Tak ada lagi aku gigih buat love kat SB, tiada lagi aku duduk depan SB sampai orang kata aku gila facebook.. Tiada lagi aku ketawa sorang-sorang depan laptop.. Sebab masing-masing dah bawa diri.. Rindu aku pada dorang sangat-sangatlah amat hinggalah aku ambil keputusan kalau dalam SB aku tak mampu tegur dorang.. Kenapa aku tak tegur kat wall aku sendiri.. aku pun mulakan bicara jariku kat wall dan hasilnya..


Ya, sambutan yang sangat meriah sekali.. Hehehe.. Dorang datang komen kat wall aku macam dulu masa kat SB.. Seronoknya.. Hehehe.. Tengoklah komen kt situ sampai 319 komen dalam masa hanya beberapa minit sahaja komen dah banyak macam tu.. Hehehe... Kesian dekat orang yang like tapi tak join kita orang sebab nama dorang tak ada.. Mesti noti dorang penuh gila-gila.. Hahaha


 Ini antara komen kita orang.. heehehe..


Masa ni masih tidak datang lagi dua orang membe..


Hah, dah datang sorang lagi.. Hehehe.. Teruslah noti aku penuh dan tak berhenti sampai aku tak mampu nak layan komen-komen dorang.. Pening kepala aku cari mana komen yang aku lom sempat baca... Sama macam dalam SB masa mula-mula kita orang kenal dulu.. Best.. Hehehe...

Tapi sorang kawan aku ezol faiz tu tak datang lansung komen ngan kita orang.. Tak apalah.. Dia bizy sangat.. Hehehe.. Yang penting yang lain datang komen-komen.. Siapa mereka?? Mari usyah blog dorang.. Nak tegur dorang pun boleh.. Korang boleh tengok betapa ramahnya dorang ni.. Hehehe...

p/s : Alhamdulillah akhirnya dapat juga kita orang bertegur selepas beberapa lama tak bertegur.. Rindunya aku kat korang.. Sayang korang semua la.. Hehehe... Sincerely you friend with 

Maaf Sekiranya Entri Hari Ini Kurang Menarik Dan Maaf Juga Sekiranya Ada Terkasar Bahasa Yang digunakan ^_^

18 orang doakan kunci locker berjaya:

kunci locker said...

pendamba mawar : hahaha...sori2...ni aku cerita pasal mmbe yg mse mula2 aku join SB dulu...sori2...hehehe

yad'z said...

ok... terharu..... saya tak boleh nampak love sign lah sekarang ni.. asik ingat awak je. hahahahaa.. =P

azlanmatt said...

masa dh berubah...atas ke bawah.. bawah ke atas... wluapapn kami tetap rindu mcm dulu.. xkn berubah...

peNulis SeNjA said...

aku tak ade kawan bab aku x hencem macam kc .. ok bai

fierul said...

best ye kalau stay mcm dlu kn . hehe :)

kunci locker said...

@penulis senja : kc tu spe??

sha my heart said...

wah, best kan ada kawan2 mcm tu.

kite pun ada jugak kwn2 mcm tu.. tapi la seramai awak dan bukanlah dari SB.

Best sgt bila dapat berkumpul balik =)

Noraien said...

terharuuuu cangat..siyes rindu giler zaman mula2 masuk SB..skrg nie masing2 dah wat hal sendiri2 kan...tp xper,kan kita semua sahabat selamanya :D

SyazwanSarawak said...

aku generasi muda SB >_<

nur amalina athman said...

yang tak dapat pasangan tuu aku erk??haha..kesian..:D

kunci locker said...

nur amalina athman : hahaha...ko la...spe ag...hahaha :P

kunci locker said...

heziqa yoo : aku knl ko lps aku dah lme msk SB la...apa la ko ni..dorg ni aku knl sjk mula2 msk...hehehhe

SheyPull said...

Perh...nie buat aku tuching ngan ko...


JOM singgah blog saya nak... PAKCIK!!! Jual anak dara kew?

Alia Natasha said...

nagiss T__T kita sedih lah macam nieee :P