page kunci locker

Monday, August 22, 2011

putus cinta itu indah?

Assalamualaikum

Tajuk entri ini dah ramai yang buat, tapi aku baru nak buat. Hahahah. Aku ni lampi sikit, ram otak aku 1gb jek, korang 4gb. Hehehehe, mesti korang dah tahu apa aku nak tulis dengan tajuk ni. Ulasan aku dalam kepala otak korang mungkin dah berfungsi macam pak google yang cepat jek search apa yang korang nak cari.

Ok, aku dah merepek. Banyak main dengan bahasa ayat di atas tu. Jom korang baca apa yang aku nak share. Kenapa aku cakap putus cinta itu indah?

 ~ dari blog INI ~
  1. Korang tak perlu nak layan kerenah mengada-ngada si dia.
  2. Jimat duit tak perlu top up untuk call or SMS si dia.
  3. Maksiat mata, mulut, hati, badan dan sewaktu dengannya dapat dielakkan.
  4. Boleh hidup dengan tenang dan selesa.
  5. Boleh belajar dengan lebih baik sebab tak perlu nak fikir pasal si dia.
  6. Tak perlu nak susah-susah ingat tarikh penting macam anniversary couple, kali pertama jumpa, kali pertama date dan sebagainya.
  7. Dan lain-lain.
Hah, memang banyak kebaikan bila putus cinta, jadi korang tak perlulah nak tacing or sedih-sedih bila putus cinta. Huhuhuhu, terutama sekali perempuan. Ala, baru cinta pasangan couple bukan suami, kalau suami tu barulah korang boleh nak sedih gila-gila dan meraung-raung bagai. Hahahaha...

~ ehsan pak google ~

Tapi ada keburukan putus cinta :

  1. Sedih yang teramat sangat sebab dan sayang dan dah couple sangat lama alih-alih putus.
  2. Mula timbul dendam, benci, menyampah dan sebagainya.
  3. Kau dan si dia mula bercerita kat semua orang keburukan ex korang tanpa korang sedari.
  4. Orang yang rapat dengan ex korang pun akan turut sama tak suka kat korang.
  5. Fikir sendiri.. Pandangan korang??
Tu jek untuk hari ini. Sekian, terima kasih SAHABAT  kerana sudi baca blog saya ^_^

p/s : tak perlu kot nak sedih sangat kalau putus cinta, sedih sikit-sikit dah. Cool jek ok. Setiap orang, Allah dan tentukan jodoh, bila sampai jodoh, kahwin la nanti. Tapi usaha, jangan putus asa untuk cari cinta sejati. Sekian ^_^

Maaf Sekiranya Entri Hari Ini Kurang Menarik Dan Maaf Juga Sekiranya Ada Terkasar Bahasa Yang digunakan ^_^

15 orang doakan kunci locker berjaya:

tieka said...

wahhh...best sungguh entry nie..hehehe..yup2..putus cinta je pun..xperlu nk sedih2 bagai mcm orng nk meninggal dunia je..ada jodoh ada la tu..xde jodoh..redha je..:)

kunci locker said...

tieka : thnk komen..heheh..btol2..xde jodoh redha..ad jodoh kahwin..tp kita kne usaha cr jodoh kita..demi Allah semuany akan berjalan ng mudah ^^

~~Amny Sya~~ said...

putus cinta...ada kala ianya sangat bagus....kalo si dia tu mmg patut ditinggalkan.ada kala x bagus.sbb kita x wat salah pun.xtau mana yg silap..mesti kita sedih kan..tapi apa pun,yang penting jangan la sedih macam ape je lagi kan..betul...apa yg terjadi tu dah takdir kan...dah mungkin dia bukan jodoh kita..mesti ada sum1 untk kita nanti..kan Allah dah janji.....apa pun,dalam setiap relationship..buat la yg TERBAIK..so kita x kan mnyesal kalo jadi apa2 nnti..breakup ke apa ke..so bukan salah kita..n JANGAN BERMUSUHAN DAN BENCI..JANGAN..kawan je macam biasa..mana tau tetiba satu hari suka balik ke apa ke kan...apa pun,persahabatan tu lagi penting..jangan sebab dah break terus x kawan...FRIENDSHIP EVERLASTING.......;)


P/S=UIH...PNJGNYE..HAHA

misspurple said...

hahah betoi3 ! x perlu sdeih if ptos cnta..lumrah leteew..tpi if baru2 2 mmg meratap gak la rsanya..tpi memng ada kbaekkan dan kburukkan ptos kasih 2 :P

Roti Telur said...

tak taw laa,sbb aku xpnah bercinta laa..hukhuk

http://asyrafasnawi.com/

faizulkhairi said...

so berfikir dlu sebelum buat...renungkan..selamat beramal =)

kunci locker said...

~ Amny Sya~ : sedar xpe..pnjgny...hehehe..ppe pn thnk komen...hehehe...waaa...like2..suka ni..jgn bermusuh kn..heheh...tp nmpk skng ramai yg bermusuh bila dah putus cinta,,..huhu..moga allah buka pintu hati, mata hati dan mata dorg supaya sedar...amin ~~ thnk

kunci locker said...

roti telur : hahaha...tipu la tak pnh...hahahhaha...mamat encem tak kn xpnh...

kunci locker said...

faizulkhairi : heheh..renung2 kan ya...hehehe...sedang renungkan ni..hehehe

kunci locker said...

misspurlple : huhu...sori2..awk terlast plak...hehehe...btol apa awk ckp tu..setuju...hehehe...

Farrah yong said...

uhuks ! im coming !

setuju entry kau . tak payah cinta bagai nak rak . sebab bukan tentu dia jadi suami kita ;)

putus cinta pun tak payah bagai nak rak . sebab kita tahu kita akan cari org yg lebih baik dari nya ;)

kita hnya merancang tapi tuhan yg menentukan ye dak ? ;)

kunci locker said...

farrah yong : thnk komen...hehehe...waaa...setuju2...heheh..Allah yg tentukan segalany...jodoh, pertemuan, ajal semuany ditangan Allah...hehehe

Aku Afzal said...

kalau putus cinta time datang putus haid..lagi haru biru.haha :D

mR.sAm said...

puuihhh...cinta?huh~~hahaha