page kunci locker

Friday, August 12, 2011

otai vs anon.. otai tergugat, anon terburai !

Assalamualaikum

Hai kalian, lama dah aku tak tulis entri panaskan. Hari ini aku nak tulis entri panas bagi kalian baca. Hahaha... Semalam kawan aku maira queen cakap ada anonymous datang serang blog dia. Entri dia yang bertajuk panas iaitu Kalau Kau OTAI Pun Janganlah Bangga Diri Sangat! Fuyoo.. Sangat baguslah ada anonymous datang blog dia dan komen. Bangga kot, bukan senang anonymous nak datang komen blog kita, kan kan kan.. Hahahaha...

~ klik untuk lebih jelas ~

nampak tajuk tu? wah.. Mantap tajuk entri, sampai blog maira queen, post dia yang ni termasuk dalam list post popular blog dia walaupun baru sahaja post entri ni beberapa jam. Aku pun jadi jealous dengan blog dia. Hahahaha...

~ klik untuk lebih jelas ~

hah.. Ini yang aku nak ulas ni. Anonymous ni datang siap bawa geng lagi tu, hahaha. Takut kot kalau seorang diri. Jom gelakkan dia secara berjemaah. Hahahaha... Bacalah komen anonymous tu. Sangat panas, dia ugut ke apa tu? Ugut nak hentam maira queen lah.. Hahahaha.. Gelak besar aku anonymous ni datang ugut orang yang dah biasa blog dia anonymous komen. Tak percaya, pergilah periksa entri blog dia. Kalian akan tahu. Hahahah...

~ klik untuk lebih jelas ~

dan.. Ambillah.. Ni baru otai.. Hahahaa... Abgteror dan Wan_cikgumuzik datang komen membalas apa yang anonymous tu komen.. Rasakan, itulah. Nak komen pun agak-agaklah. Yang pelik, kau nak ugut kenapa? tak baca ke entri tu betul-betul? Maira queen cakap dia cuma nak otai dan newbie jangan nak buat kelompok masing-masing. Bergaul lah antara satu sama lain, baru namanya blogger. Otai kalau tanpa newbie. maju ke blog kau orang? Newbie tanpa otai, macam mana kau orang nak tahu dunia blogging ni? Ish3.. Bayangkan otai tak buat tutorial untuk blog, newbie pun semua tak datang blog otai. Terkuburlah blog kau orang.

dan aku setuju dengan Abgteror, mana ada otai dalam dunia blogging ni. Kita semua sama je, membezakan kita cuma pengalaman dan kemahiran kita nak buatkan blog kita maju. Selebihnya sama je, kita BLOGGER !

~ klik untuk lebih jelas ~

dan yes, tu komen aku. Hahaha... Tak kan aku nak diam kat topic yang hot macam tu dengan anonymous yang datang menyerang. Aku mestilah balas. Hahaa.. Ye, terus terang aku cakap. Aku rasa yang komen tu otai sebab cara dia komen tu macam dia nak pertahankan diri dia dan pertahankan otai-otai sekalian. Kalau betullah kau otai, tak perlulah nak takut. Berselindung disebalik nama anonymous tu. Tunjukkanlah diri kau tu siapa. Penakut ke sampai perlu jadi anonymous? Takut orang serang blog kau balik? Ala, kan traffic yang datang tu walaupun diserang traffic kau tinggi. Kata gila traffic.. Hahahaha..

dan kata-kata terbelog tu betul gak. Kebanyakkan kita blogger ni melayu. Bahasa yang serang orang tu pun bahasa kita. So, nampak sangat melayu ni macam mana. Tak boleh tengok orang lain senang. Ada jek nak balas. Tak malu ke dengan bangsa lain? Tolong jangan malukan kaum. 

KESIMPULANNYA :

Tak perlulah kau nak serang si maira queen ni. Sebab dia dah lali dan dia tak hairan pun kalau kau serang dia. Dia dengan aku dah biasa diserang oleh anonymous. Dia dengan aku sama-sama naik dan sama-sama tolong blog antara 1 sama lain untuk maju. Kita orang dah rasalah semua tu. Aku dah penat dah dengar orang tak suka blog aku dan blog dia. Semuanya cemburu je. Kan kan kan... Hahahaha... 

Maira, jom tunjuk printscreen kita yang otai dan anonymous serang kita dengan teruk sekali, biar otai yang serang kita tu serik sikit. Aku tak tahulah manusia berkaum melayu ni.. Pelik sangat suka dengki dengan orang. Hakikatnya kita semua sama, BLOGGER.. Tak lebih dan tak kurang..

renung-renungkan dan selamat beramal ^_^

Maaf Sekiranya Entri Hari Ini Kurang Menarik Dan Maaf Juga Sekiranya Ada Terkasar Bahasa Yang digunakan ^_^

20 orang doakan kunci locker berjaya:

nurul diana said...

anonymous mmg , itu ini smua dengki

cik Beskod said...

pelik betul dgn anon nie.. kenapa diorang xnak tunjukkan diri mereka sebenarkan?? komen sebagai anon berani je..

kunci locker said...

nurul diana : tahu xpe...hahah...kuat dengki tol dorg ni..hampeh !

kunci locker said...

cik Beskod : hah..tu la pasal..tak reti nk komen pki blog sendiri...konon tak de blog..kn blog dorg tu kne buang bru thu..org yg xde blog xdeny nk ckp cm tu...hahaha

norhatizahmohamed said...

kalau berani tak payahla jadi anon. tunjuk je diri sebenar.

abgteror said...

sebenarnya yang komen jadik anon tu takde sebab sebenarnya. takan dia ngaku otai sampai terasa dan hentam org? ape pun kalau ade anon yang serang kalau boleh spam jea. pengecut macam tu jangan layan. nak tegur bia cara jantan (kalau laki la). baru org respek sebagai otai ke pebende dia nak jadik. hehe. sekian.

kunci locker said...

norhatizahmohamed : hahaha...dorg pengecut..mne brni..hahaha

where said...

haha..pergh..memang bahan maki..wahaha
ops..terlebey sudah..ilek ye anon..

kunci locker said...

abgteror : hah...nth la anon tu...hahaha...biarkn die...kalo brni t die dtg la dgn link blog die yg sebenar...hehehe

kunci locker said...

where : hahaha...stiap anon adalah bahan maki..wakakak...cpe soh jd anon..dah thu org tak suka anon..kalo die komen pendapat die xpe gak..ni laen lak die komen...ish3...

alif haris said...

hahahahha panas !!
kalau jadi anon tu dgn niat nk menasihati dgn cara baik takpe gak .. ini mcm haram ckp die .. kalau jumpe kang lempang sedas nak hahahaha :D

AIEN NOT ALIEN said...

cik anon manusia, manusia ada jahat ada baik..

yang jenis hentam2 ni cik anon jenis ________*isi tempat kosong*

dia terasa kot tu yang hentam2.. ^_^"

kunci locker said...

alif haris : haha...thu xpe...mmg pns...bg jek lepang tu...haha

kunci locker said...

aien not alien : haha...ap nk isi tu ek??haha...isi tempat kosong lg tu,..hehe

wan_cikgumuzik said...

OMG..!! namaku disebut di sini.. Grrrr... Malu lerr.. hehehe.. Apa2 pon kita tak payah dok layann perasaan sgt kalau dapat msg ngan cik anon nihh.. jangan cepat menggelabah dan melatah.. buat rilek sudah..

P/S : Kadang2 ada jugak msg2 anon yang sangat berguna dan memberi ilmu kepada kita.. Apa2 pun, memaafkan itu lebih mulia dari mereka yang datang minta maaf..

Setuju???

kunci locker said...

wan_cikgumuzik : setuju ! hahaha...

Anonymous said...

aku anon baik >~<

Luqeem™ said...

lawak gak lawan dengan anon ni, anon slalunya tulis sblum fikir..haha

kaizen said...

buat aku gelak di petang hari jer... hehehehe

N A T A S Y A ツ said...

wah wah :D

Alhamdulillah la, saya tak pena kene lgi ^_^