page kunci locker

Thursday, August 11, 2011

blog aku di hack oleh maxis ke?

Assalamualaikum

haha.. gila tajuk.. boleh kena saman aku ni.. wakakaka.. sorry maxis.. just nak cerita apa yang jadi.. huhu.. kisahnya begini.. pada suatu hari.. errkkk... skema.. hahaha

sebenarnya tadi petang aku adalah update blog aku.. lepas dah sekian lama tak updatekan.. lepas tu aku tidur kejap.. bila aku bangun.. buka puasa.. 


aku bukalah laptop.. online then sesuatu yang tak disangka terjadi.. 
blog aku tak boleh sign in.. OMG !


aku post kat status.. lepas tu ada membe aku cakap clean cookie.. aku pun clean cookie.. tapi... masih jadi yang sama.. tak berubah lansung.. sama jek.. hah.. yang komen bawah tu, siti tak boleh buka blog tu aku tak tahu kenapa sebab aku tak tanya.. tapi cuma aku seorang jek yang jadi macam ni.. hehehe...

jadi macam mana? kenapa dia buka website maxis? mana aku nak tahu.. hahah.. jadi macam ni kat blog aku.. usyah lah gambar aku bagi ni.. hehehe...


hah.. ni blog aku dalam keadaan tak sign in.. ok jek.. boleh jek buka.. nampak jek blog aku.. aku pelik, kenapa tak sign in then aku pun klik button sign in.. 


bila dah klik.. aku dah siap masuk password, aku klik jek button...
kau orang tahu apa jadi?? ni hah apa yang jadi !


ya.. dia masuk website maxis yang ni.. grrr... asal masuk website ni?? aku cuba banyak kali.. bukan kat laptop aku jek aku cuba.. aku cuba juga kat laptop membe aku tapi jadi macam ni juga.. kenapa2?? pelik2.. grrr... nak kata aku tak clean cookie.. aku dah clean.. nak kata sebab broadband maxis aku.. bukan sebab aku buka kat laptop membe aku tak pakai broadband and dia memang tak pernah install mana2 broadband kat laptop dia.. hmmm...

kenapa blog aku tiba2 jadi macam ni?? benda ni berlaku selama beberapa jam.. hasilnya sekarang ni aku dah boleh buka blog aku dan boleh update entri ni.. hahaha.. cuma aku masih tak tahu kenapa jadi macam tu.. grrr...

apa2 pun.. maxis.. jangan marah.. aku buat entri betul apa yang terjadi.. bukan aku main2.. hehehe.. tapi tak apa sebab blog aku selamat.. hope lepas ni tak jadi lagi.. huhu.. kalau tak aku menjerit kat panggilan service kau orang,k.. wakakakak.. :P peace.

Maaf Sekiranya Entri Hari Ini Kurang Menarik Dan Maaf Juga Sekiranya Ada Terkasar Bahasa Yang digunakan ^_^

28 orang doakan kunci locker berjaya:

cintatulip said...

die main cak2 2.. hehe

yaya | mohd said...

lahaiii..ciannyee..
da pna dgr jgk ade yg pna kne gini..
sbar k.

kunci locker said...

cintaulip : hahaha...cak2 ek..nk maen lg r lps ni..tp akn jerit kt service dorg...hehehe

kunci locker said...

yaya mohd : huhu...xpe..dah ok dah...kalo jd ag akn jerit la nnt...hehehe

kunci locker said...

lieyda : thu xpe...td nak call service dorg da..nk tny asl jd cmni...ncb sabar...hahaha

cik Beskod said...

huhu takut gak nanti terjadi bende camnie huhuhu.

mr_right said...

blog ko ni pemes sangat ~ ehehe

KeChIk yg comey said...

atoiyaiii...
masalah2.hee..naseb da bole bukak..^^

mate saya bulat said...

haha. taw cuak. kalau aq pun cuak wehh ^^

ChaCha said...

slalu je kne..hehe..mslhnye..nk bukak google pun jd gitu..hehe

norhatizahmohamed said...

mxs nak kau jadi dorang pny direktor. haha

C i k P i p i T e m b a m said...

takot jugak kan jd cmnie . hahah . nasib baik dh okayy

alif haris said...

hahha kuang asam punye maxis ..
boleh pulak bergurau :D

hafiz hafizol said...

hahaha.. bek ko cakap ape dosa ko kat maxis??? warhaha

wan_cikgumuzik said...

kah kah kah kah... dia nak bergurau dengan hang jerr tuu... kah kah kah kah..

misspurple said...

awk kira bertuah la boleh jugak sign in..nsa nie,kalo nak bukak blog nsa mmg x boleh ! ngek betoi,bila nak bukk dia g kt page mxis..skit je mata nih usya..nsa kena bukk blog org laen baru boleh nak klik button sign in..tah hape la mslhnya ?

sengat said...

die nk test lu ni...sabo ke x bln2 pose ni

cik bulan said...

dalam testing nak buat kamu jadi duta mungkin??hahaha

SyazwanSarawak said...

mungkin ko curik line maxis kot nak update blog. kehkehkeh

muhamadsufian89 said...

padan muka kau. hahaha

eddy said...

pernah kena gak dulu... maxis divert connection ke main page dowang......

miss mashimaaru said...

susah2 , tANYE JE MAXIS CENTER .

Orang Kampung said...

hahaha..
maxis nk lamar hng kot.. tu mai manja2 dlu.. hahahahha

Walnut Shoppe said...

Maxis nak suprise tuu..suprise ramadhan katenye ..

Farierahasanz said...

aku pun same jugak weyh . .

aku gune beruk max jugak . . rase nak blsah2 je . huhuu