page kunci locker

Thursday, June 2, 2011

macam ni ke pakwe !

Assalamualaikum

PERHATAIN !! kepada sesiapa yang tahu siapa laki dan perempuan yang dimaksudkan sila diam2 jek.. simpan2 sendiri.. jangan pi canang.. jaga maruah mereka.. fuh.. hahahah

ok.. korang dah baca entri pasal dorang kata aku perampas?? lom?? nak baca? klik --> SINI.. aiyaa.. ni 1 lagi hal panas punya.. lama dah aku sabar tengok dak ni permainkan kawan aku..! ni kawan aku minta tolong aku.. bukan aku nak kenakan laki ni.. bukan nak aib kan dak ni.. tapi melampau sangatlah.. aku nak bagi pengajaran sikit kat korang2 semua.. termasuk die dan diri aku sendiri !

niat aku wat entri ni sebab aku nak kaum adam kat luar sana.. tolonglah berhenti dari sakiti hati kaum hawa.. Allah ciptakan dorang untuk dilindungi.. disayangi,, dihargai.. bukan untuk disakiti.. dihina dan dipijak2 !! ye.. aku pun kaum adam.. aku ngaku aku sendiri pun tak terlepas dari wat bende ni sebab aku pun manusia biasa.. tapi sanggup korang sakiti kaum hawa macam apa yang kawan aku ni wat?? meh baca ni ! sorang blogger otai wat kan kawan aku sakit hati.. !

macam ni kisahnya.. dulu die masa nak dapat membe aku ni.. bukan maen lagi.. selalu komen.. ayat baek2.. tak ditinggalkan walau sekejap pun.. nampak romantik giler... macam2lah die wat untuk membe aku ni.. lepas dah dapat.. die tibe2 berubah.. die layan nak tak nak.. cakap membe aku mengada2.. die sakiti dan wat membe aku menangis ! patut kew?? korang nak bukti?? nanti korang nampak.. die dulu bermulut manis.. sekarang dah macam apa dah !!

die tak layan pun membe aku.. bila membe aku tak on9.. baru la die cebok2 nak tanya mana pergi membe aku tu ! bawah ni gambar die tanya membe aku tu hilang kew mana !
klik kalo nak baca lebih jelas !!

ok lah.. masa ni kitaorang tak dela nak marah die sangat mungkin die sibuk sebab die kata die baru start sem.. tapi lepas tu.. die dah dapat contct membe aku.. die janji nak call.. ok.. mula2 die tak call sampai membe aku rasa die menipu ! esoknya lepas dah kena marah.. die call... ok.. nampak macam die ikhlas.. ok lah.. terima.. bape hari lepas tu.. mulalah segalanya..

blog die kena serang dengan orang gilerr... membe aku tu bukan maen tolong die.. sampai orang yang serang blog die tu datang maki2.. bukan membe aku tu jek.. kawan2 kepada membe aku termasuk aku kena maki bai dengan orang tu sebab backup die.. ye.. pada aku dan yang laen.. ok jek.. sebab die datang komen dan like.. tapi membe aku.. die tak datang komen dan like walau sikit pun.. aku ulang !! TAK DATANG KOMEN DAN LIKE pun kat entri yang membe aku tu wat pasal nak backup die.. ada kew patut macam ni?? apa ni?? ok.. aku diam.. membe aku sedih giler masa ni.. ok.. aku tenangkan die.. mungkin laki tu bizy.. tapi yang pelik.. laki tu boleh WAT ENTRI UCAP TERIMA KASIH KAT BLOG PEREMPUAN LAEN !! bukan kat membe aku.. apa kejadah !! giler kot...

sabar2.. kan membe.. geng aku semua.. kita sabar kan tengok kawan kita derita.. lepas tu.. bende ni jadi !! die BLOCK membe aku dari FB.. apa kejadah !! asal die block?? giler... diam jek lepas die block membe aku tu ! membe aku menangis !! lu ada pk kew bai !! die menangis tak henti !! die stop blogging !! korang baca ni.. lepas die dah block membe aku.. die datang lak cari membe aku.. die tanya aku !!
klik gak kalo nak baca lebih jelass...

peh !! hangen giler aku masa ni.. aku sabar sebab ramai yang kata 'ko jangan wat apa2 dulu.. tengok jek game die.. layan jek' ok.. aku sabar.. sedangkan kawan aku sakit.. derita.. hati aku sakit wey... tengok best frenz aku jadi camni ! aku cakap terus terang ! AKU MENYESAL DULU TOLONG KO !! SATUKAN KORANG !! aku ikhlas.. camni lak ko wt kat membe aku !!

then.. die ada wat 1 entri pasal jaga hati perempuan.. membe aku datang komen entri die.. tahu komen camne?? ni dia !!


korang bayangkan.. die tak balas pun komen membe aku tu !! tak lansung ! aku cek die tak balas... tapi tak tahu la lepas aku wat entri ni dia balas.. peh !! geram aku.. asal ko wat membe aku macam ni ! lepas tu tersebab 1 cerita yang die wat.. die kata kat sorang membe aku ni yang die cemburu aku rapat ngan membe aku yang dia suka ni.. aik.. woi.. ko CEMBURU BUTA !! tak bertempat lansung ! aku kenal membe aku ni lagi lama dari ko !! kalo aku nak die.. aku dah lama ayat.. aku tak 1 kan ko dengan die sengal !! 

ok.. membe aku dengan aku terima ko cemburu die selalu call dan komen dengan aku.. walaupun kitaorang tahu ko cemburu buta ! tapi.. melampau lak bila ko datang chat dengan aku !! ko cakap ni !!

klik kasi clear !

korang bayangkan.. die datang cakap kat aku.. die saja gunakan nama aku untuk jauh dari membe aku ! dem punya orang.. melampau dah.. ko fikirlah de ! perbuatan ko ni boleh watkn hubungan persahabatan aku dngan die putus la wey.. apa punya manusia ko ni.. melampau la.. ko ni tak fikir tindakan ko la.. ko tahu tak.. kalo membe aku tu ikut la.. die tak layan aku sebab sayang ko.. dah lama aku hilang kawan.. nacib baek die ni setia kawan dan die nak settle cara baek.. peh !! hangin tol aku.. melampau la ko ni !

patut kew die ni?? patut kew tindakan die?? die betul kew membe aku yang btol?? membe aku layan die baek.. setia.. die sanggup kena maki tapi perngorbanan die sia2.. lepas dah buang.. sekarang ko nak balik.. ko add die balik.. ko ni macam ludah jilat balik jek.. ko cakap kat orang ni laen.. orang tu laen.. ko ni pakai topeng kew?? fikirlah.. kitaorang punya baek kat ko.. ko wat kitaorang macam ni.. sampai tindakan ko watkn aku ngan die hampir2 nak renggang.. ko pandai wey.. kenapa tak fikir panjang? janganlah ego sangat..tolonglah.. aku pun laki.. aku tahu macam mana laki sayang perempuan.. tapi cara ko ni bukan sayang.. ni dah over sayang ! hahahaha... dok la sejenak dan fikir..

kepada kaum adam kat luar tu.. janganlah buat macam ni.. fikirlah.. sayangi orang yang korang cintai.. jangan sampai menyesal kemudian hari.. jaga hati dorang.. fikir baek2.. jangan cepat cemburu buta.. geli r aku dengan laki cemburu tak bertempat ni.. laen lah kalo betul2 die curang.. kalo korang dah tahu die ada kawan baek laki.. korang kena fikir masak2 dan siasat btol2 sebelum maen serang jek..

kat kaum hawa lak.. jangan cepat nangis.. laki kalo macam ni.. wat rugi air mata jek korang nangis.. hampeh jek ! fikir.. air mata korang mahal.. bukan untuk dikuarkan demi laki yang hanya tahu wat korang sakit dan amek kesempatan.. korang kena kuat.. jangan cepat merajuk dan ikut kehendak laki.. korang yang hancur nanti ! jangan mudah terpedaya...

renung2kan dan selamat beramal (^_^)

p/s : korang kaum adam.. ingat Allah.. bimbing kaum hawa baek2.. ikut cara yang diredhai.. jangan wat macam ni.. korang yang menyesal.. kaum hawa.. jangan mudah menangis dan terpedaya !

Maaf Sekiranya Entri Hari Ini Kurang Menarik Dan Maaf Juga Sekiranya Ada Terkasar Bahasa Yang digunakan ^_^

33 orang doakan kunci locker berjaya:

Fyqa said...

ish ish mcm tu pon ada.

dri sndri xbetol.. aduhh..

.M.E.A.S.M.Y.S.E.L.F. said...

wanita dicipta dari tulang rusuk lelaki..
bukan dikaki untuk dialasi..
bukan di kepala untuk dijunjung..
tapi dekat di hati untuk dilindung..

renungkan ye ^^

kunci locker said...

taufiqhelios : hahaha...mmg giler...

farra said...

alahai..macam2 hal..penat jugak nak bace nak abeskan entry nie..eheks..memang patot bako je laki tu..aq mmg baran kalau ade laki camtu..cabut wayar ke hape?marah nh!iskk

diana amin said...

fuhh kiter bako jew! hik3..
wow gilew ar laki tu.nk lepas diri salahkan owg laen... ishk3

Adam Roslan said...

Lawan merampas nampak....

Terkini: Sinopsis Nora Elena

yad'z said...

hurm... patutlah dah lama tak nampak dia online.. nasihatkan lah dia.. life must go on... be strong... =)

shafida said...

erm.. tak patotlah laki tu buat camtu kat perempuan. :(

kesian gile gurl tu. ishhh..~

blackroses said...

akak tau kisah ni...perempuan sensetif ok..tolonglah jaga perasaan perempuan...dan jangan beri harapan pelsu

Wan_hazel said...

wan setuju denagn .M.E.A.S.M.Y.S.E.L.F. ingat kita semua berhak memilih...

cucu umie said...

kaum wanita nie tak boleh bgi harapan nty mereka akan pertruhkan semuanya untuk seorng lelaki itu..lagipon better tak pyah lah nak couple kalo rase diri itu masih muda dan kejar shje cita2..itu lg bgus kot..hehe cinta itu akan dtng apbila sudah tiba masenya..yeahhhhhhhhhh

Cik Lya said...

memg hampeh tol laa laki tu...

Orang Kampung said...

panas betul budak tu skrg ni..
hahahaha

waN Mohd Salim said...

thnk beb dah wat entry nih

HeziqaMushadadLee said...

der,apehal wa nampak muke mamat tu kat sini???aku rase nak tembak gune meriam buluh je,kasi bersepai terus!suke hati dye je..

Muhamad Luqman Hakim Mahmud said...

hurm ni satu lagi!! awat pi post entri sal die ni..kesian la! hehe
die kawan saya..

mUm_tAz said...

Hmm, budak baru nak up kot.. Bese la tu, baru kuar dari bawah tempurung..

Emey Rara said...

Aishh.. Ape la. Bgy hrapan palsu. Ish3.. Sabo je lah.

SYAF said...

rasanya syaf dah faham jalan cerita nie... http://syaf.frenzyfm.my/2011/05/hawa-tercipta-disaat-adam-tidur-mengapa.html

Alia Natasha said...

Allah ciptakan dorang untuk dilindungi.. disayangi,, dihargai.. bukan untuk disakiti.. dihina dan dipijak2 !! < aku suka gila tang ni , lindungi aku wahai kunci almari . AHHAHAAHAHA . btw , pada lelaki sialan itu , nak suruh aku lempang dia ke ? HAISHH , masa tak dapat mengayat bukan main lagi sweet , bila dah dapat diabaikan . aku lempang jugak lelaki tuh . bengong

♥ norlida ramli ♥ said...

macam tau je sape sebab tengok blog yg awak tunjuk tu..em tapi tu ler..x patot la dia wat cm 2..moga2 dia insaf & tak sakiti hati pmpn lagi.. =)

sHaFikA ShaHARuDDin said...

ape la pkwe die.. ade lak nk bg punca ptus, kne babit kn kwan sendri.. trus trang je la.. hmmmm

Ira Zainal said...

nice entry...nk je bgi pkwe sye bce entri ni..bgi dye sdar ckit...haha

k e y r i said...

adeh, kenkadang sakit hati gak biler kenkawan pergunakan kawan sendiri.. =.=

kunci locker said...

keyri..thu xpew..die blh guna nme aku..burukkn nme aku..ish...aku wt entri thu lak mrh...

Farierahasanz said...

aku baru berkesempatan naa jengah nie . .huhuu . .

PSIKO.!!! <-- btol ke aku eja nie.??? hahahaa

Pendekar Berkuda said...

Jangan berdendam kalau tak mahu di dendami... bersangka baik itu lebih baik bagi kita...

Taufan Bin Ribut said...

soory tu say..better ko x yanh nak sebok hal org lagi baik kot.dari ko sebok hal org baik ko pikir kan buat entri best2 kasi org datang blog kau.bukan kisah propa macam ni.Tu hal die ngan gf die.so better diorang yg selesaikan.Ko sebagai kawan tak payah lah nak tunjuk hero datng menyelamatkan keadaan konon2 nye..ape nak cakap tu cermin diri dulu.baru cakap org ..sorry to say..

waN Mohd Salim said...

nak jadi hero tu memang la perlu macam tu bro TAUFAN BIN RIBUT hahhaaha

kunci locker said...

taufan bin ribut : kalo die tak guna nme aku..aku tak kn masuk cmpur..aku bkn nk tnjuk hero bro..tapi die guna nme aku..burukkn nme aku..mcm tu kew??die gunakan aku utk dpt mmbe aku..mcm tu kew??apa kejadah manusia mcm tu??kalo die tak kai nme aku..aku diam..tp pki nme aku..aku tak kn diam..