page kunci locker

Sunday, June 26, 2011

hodoh giler kuku !

Assalamualaikum

ish.. aku geli ! hahaha... baca tajuk tu.. meh aku nak story, pasal orang yang suka bela buku panjang2 ni.. tak rimas ke?? kalo aku lah.. panjang jek.. aku dah.. grrrr... tak selesa.. segan orang tengok.. sila lihat gambar bawah ni..

~ehsan pak google~

ish.. geli3... hilang selera makan aku la.. korang yang bela kuku panjang ni tak geli ke?? bagi orang melayu.. kita makan pakai sudu ke tangan? ye.. benar.. tangan.. orang melayu yang makan pakai sudu tu mungkin ada alasan yang tak dapat dielakkan or sebab demand bajet kaya ! hahahhaa... nak ekot sangat budaya orang asing..

bagi orang Islam.. korang tahu kan kalo kuku panjang ni syaitan dok bertenggek kat kuku korang.. bergayut2 cam monyet.. tahu kan? kalau tak tahu ni aku bagitahu.. *aku pun tahu masa belajar sekolah agama..

kuku ni kotor tahu tak.. ce kalo korang baru jek tumbuh jerawat.. korang kopek pakai kuku.. mesti akan tumbuh lagi lepas tu.. bukan sebab jerawat tu pecah.. tapi sebab kuman kat kuku tu.. *aku tahu dari orang yang kerja kat kedai rawatan muka.. die bagitahu kenapa jerawat aku tak kurang.. sebab aku kopek pakai kuku.. TAPI kuku aku tak panjang ok ! setiap jumaat aku potong.. hahaha.. 

korang tak malu ke ada kuku panjang2 ni?? selesa ke? peh ! aku rimas.. bayangkan ko nak makan dengan orang yang kuku panjang.. ko tengok die makan pakai tangan lepas tu nasi ke.. ayam ke tersekat kat kuku die.. then die hisap jari tu.. eeee... aku rasa nak muntah ! grrrr.... ce bayangkan lagi kalo kuku die hitam masa tu.. yakkssss... aku memang tak selera nak makan dengan orang macam ni.. kalo aku makan dengan die.. aku tak kan dok depan die.. hahaha

lepas tu bayangkan dengan kuku panjang tu.. korang baru lepas buang air besar.. korang cuci.. tak ke luka bahagian sulit tu?? lepas tu korang nak buang air besar lagi mesti sakitkan? mesti korang merana giler2.. grrr... tak puas nak buang air macam tu,.. hahaha

tolonglah potong kuku tu.. jangan panjang sangat.. orang tak suka dan geli.. orang2 yang suka bela kuku pun ada yang geli tengok kuku orang laen yang panjang.. grrr.. ce jadi cam gambar bawah ni...

~ehsan pak google~

pendek.. cantik jek.. nampak molek.. tapi die ni warnakan kuku.. bagi orang Islam.. kita dilarang sama sekali warnakan kuku kerana tu dosa besar.. kecuali inai.. kalau nak warna sangat.. pakai inai.. cantik wooo.. aku suka perempuan yang tangan die pakai inai.. cute jek.. *ok.. gatal sat.. haha

moralnya kat sini.. tolonglah potong kuku.. jaga kesihatan korang sendiri dan jaga keselesaan orang laen.. sekian~~

renung2kan dan selamat beramal ^_^

p/s : potong kuku selalu ye *kalau dah nampak panjang.. jangan biar nampak cam puntianak.. grrr... geli aku.. demi keselesaaan semua manusia.. :)


Maaf Sekiranya Entri Hari Ini Kurang Menarik Dan Maaf Juga Sekiranya Ada Terkasar Bahasa Yang digunakan ^_^

24 orang doakan kunci locker berjaya:

Tengku Nizam said...

sombong la ko , lalalala

Takeshi Kurosawa said...
This comment has been removed by the author.
Fanessia Ivy Tera said...

hihi...aq punya pun panjang gak...:D

Aida Omar said...

cantik ape mcm hantu..ekeke
ntah la org melayu zaman sekarang.. :)

SyazwanSarawak said...

kuku ku malu >_<
*tetiba

Syarifah Ashikin said...

thank ats info ni...kuku sentiasa pendek.. x biasa simpan pjng2.. hahahahha gatal gak knnci loker ni.. :P

misspurple said...

haha betoi2..geli ! ==' nsa ase ngilu bila tgk kuku pnjg2..tatau npe ? autmtik nsa akn tbyang kuku dorang 2 mncakar2 kat kertas or dinding..euww !!! ngilu =='

cik Dil said...

dosa simpan kuku ibarat, pelihara sekandang babi..ok x sanggup..lgpn x suka kuku pnjg..kotorrr..eeeee

lagi satu, kalau kuku pnjng, kompem, bangun pagi esok, muka calar balar..

kunci locker said...

tengku nizam : sombong apa??

kunci locker said...

fanessia ivy tera : p potong sne,...hahaha

kunci locker said...

aida omar : haha...cntik ke kalo dah cm hantu??hahaha

kunci locker said...

syazwansarawak : kuku ko pemalu ea??hahah

kunci locker said...

syarifah ashikin : welcom...hahaha...mne de gatai..wakakaka

kunci locker said...

misspurple : hahaha...thu xpe...sy pun geli gak..ase xselesa sgt kalo kuku pnjg...skit jari..hahah...grrr...

kunci locker said...

cik dil : yeke??tak pnh dgr lak dosa simpan kuku sama ng pelihara sekandang babi...ish..terus r kalo gitu..baek cpt2 potong...grrr...haha..bkn takat muka jek calar...bahagian laen pn calar...hahaha

Syarifah Ashikin said...

kunci loker:hahahhahaha... ada2.. :P

ain revival said...

aku kalau beli nasi pagi2 kene tengok kuku y jual tu dulu..kalau pnjang nng ak x beli.geli !

anamizu said...

eeeuuwww geli3!!
mcm yg dlm cite repley's believe it or not tu..gile pnjg kuku die smpai melengkung...yarrrkk~~

kunci locker said...

syarifah ashikin : hahaha

kunci locker said...

ain revival : hah,...tu lagi kne berjaga2...hahaha

kunci locker said...

anamizu : tahu xpe...geli3...

alif haris said...

hohoo gua allergic betul ngn orag kuku pnjang woohh huhu

cikk ida said...

jwpnnye xrimas ;p haha~

Fyqa said...

naseb kku pndek sntiasa




hik








;)