page kunci locker

Thursday, May 19, 2011

~ PANGGILAN / GELARAN dari KAWAN ~

Assalamualaikum

hah.. arini aku nak kongsi sikit ilmu ngan korang semua.. haha.. korang faham tak tajuk entri tu?? mesti fahamkan.. kalau tak faham.. meh aku katok kepala bagi faham..!! hahaha..

hah.. apa nama gelaran yang kawan korang selalu bagi kat korang?? kalau aku lah.. ada banyak sangat.. antaranya.. izwan, iz, wan, kunci locker, kunci, locker, angah, abang, budak, boy dan sebagainya.. fuh.. banyak.. sampai jenuh aku.. kadang2 aku tak tahu orang tu panggil aku ke panggil orang laen.. hahaha !!

ok.. bukan pasal aku yang aku nak cite.. tapi pasal nama gelaran ni.. bagi aku lah kan.. nama gelaran ni perlu.. sebabnya banyak..
1 ) senang korang nak tahu kalo kawan korang panggil korang.. lebih2 lagi kalo ada kawan nama yang sama cam korang..
2 ) senang kawan korang nak ingat korang.. yela.. mana tahu nama korang panjang sangat,, haha
3 ) rasa lebih rapat dan mesra ngan kawan korang..
4 ) dan sebagainya.. banyak sangat.. malas nak taip.. hahaha..

memang nama gelaran ni perlu.. tapi agak2lah kalo nak bagi nama gelaran kat kawan pun.. berpada2lah.. jaga hati kawan tu.. tengok die terima ke tak nama yang korang bagi tu.. 

bagi nama gelaran tu biar kena pada orangnya dan tempat.. jangan lah guna nama gelaran yang tak baek kat kawan korang.. macam.. bodoh kew.. nenek kew.. setan kew.. atok kew.. 

kalo dorang tu dah betul2 tua barulah boleh panggil atuk or nenek.. ni tak.. suka2 jek korang.. mesti kawan korang tak suka.. walaupun die tak tegur.. hati die mesti sakit.. mesti die sumpah abez dah korang.. haha..

aku pernah belajar dulu.. ustazah aku kata.. malaikat akan panggil kita bila dalam kubur nanti nama yang paling kerap orang sekeliling kita panggil kita.. so.. korang nak kew malaikat panggil korang bodoh?? setan?? (tak tahulah berapa betul ustazah aku cakap ni..haha) 

Allah akan balas setiap perbuatan korang dalam dunia ni.. so.. kalo korang panggil kawan korang yang buruk2.. pasti dorang pun akan wat yang sama kat korang.. 

so.. RENUNG2KAN DAN SELAMAT BERAMAL (^_^)

P/S : pengajarannya panggil kawan tu ngan gelaran yang baek2 jek 

Maaf Sekiranya Entri Hari Ini Kurang Menarik Dan Maaf Juga Sekiranya Ada Terkasar Bahasa Yang digunakan ^_^

13 orang doakan kunci locker berjaya:

Eyda Syahida said...

baby takde plak yep? lalala~

kunci locker said...

eyda !! haha..ad jek..xleh bgtw smua..rhsia sy..hahah

.miSz bubbLe. said...

errrr .. suwetttt nyeee .. hahaha :P

kunci locker said...

aina : ap yg sweet??hahaha

zaim mahfuz said...

nama biasa zaim, perempuan panggil baim,kalau yang laki ada yang panggil taz, ustaz dan terbaru ustaz donut

kunci locker said...

zaim??ko ustaz kew??wow...

Piah Becok said...

orang panggil aku dengan nama je. mungkin sebab nama aku simple. tapi atok sedara aku selalku tukar nama aku jadik nama lelaki.




cis.

fierapirot said...

aku nak panggil ko baby..erkkkkkk..larikkkk!!hahaha

kunci locker said...

piah becok : hahaha...sbb die harap ko jd laki ko..or mungkin die nk ko tabah cm laki kot..die nk cucu die baek2 jek..!! hahaha

kunci locker said...

fierapirot : jgn wey..hahaha...

HAZWAN17 said...

kadang-kadang nama panggilan orang sangat unik..ntah macam mane boleh dapat name tu

waN Mohd Salim said...

aku panggil beb macam mane ???????

kunci locker said...

haha...ok jek bro..hahah