page kunci locker

Sunday, August 21, 2011

wan_cikgumuzik lari selepas hentam Sahabat Blogger !

Assalamualaikum

Ya, korang semua tahu kan yang wan_cikgumuzik ni pernah menghentam Sahabat Blogger (SB) suatu ketika dahulu. Cis ayat macam dah lama dia hentam. Dia hentam beberapa minggu yang lepas yang membuatkan orang-orang yang tak pernah kelihatan dalam Sahabat Blogger pun turut mengutuk Sahabat Blogger. Kau tak pernah tahu dan tak baca? Nak baca ni, blog wan_cikgumuzik entri serang SB.

~ blog wan_cikgumuzik ~

Baca dah link tu, nampak tak dia serang SB? Sampai masa ni semua otai SB turun setelah sekian lama menyepi. Aku pun sangat-sangatlah tergugat sebab aku kenal rapat dengan wan_cikgumuzik ni. Tapi sampai hati dia buat entri hentam SB macam tu sekali? Tapi kes ni dah tutup, tak ada lagi kes ni sebab wan_cikgumuzik ni dah buat entri minta maaf. Apa entri tu? Baca link ni pula. Blog wan_cikgumuzik minta maaf kepada SB.

Baca dah? Fahamkan apa yang dia nak sampaikan kat entri pertama dan kedua dia? Ya, dia hentam SB hingga SB masa tu ramai yang leave sebab sangka SB dah tak kukuh tapi alhamdulillah sekarang SB masih berdiri tegur dan mampu bergerak dan masih aktif lagi. SB tak akan pernah jatuh kerana SB yang aku sayang ini sangat hebat dan ada orang-orang yang hebat dalam tu.

Yang pelik, dia kata dia tak salah dan orang salah faham, dia siap buat entri minta maaf. Tapi kenapa lepas tu dia terus senyap?! Kenapa dia hilang? Nampak sangat dia salah. Salah ! Nak jatuhkan SB pun tak ngagak la kan. Hahahahah...

So korang warga-warga SB, puas hati korang sekarang? Puas hati dia lari dah? Puas hati dia dah minta maaf dan dia hilang? Sebab korang serang dia beramai-ramai, dia lari dah sekarang. Dia memang pengecut. Kami SB sangat bersatu padu. Hahahah...


Tapi aku tak nak dia stop sebenarnya, aku nak dia tahu yang SB masih kuat dan kukuh walaupun dia blogger famous kutuk pasal SB. Weyh, come on la. Korang nak dia blah tanpa lihat kejayaan SB? Puas hati dengan dia blah jek? Aku tak puas hati kot. Aku nak dia tengok SB maju lebih maju dari apa yang dia katakan.  Korang setuju?

Ko membe aku bro wan_cikgumuzik tapi kau buat SB yang aku sayang macam ni. Aku rasa kau suka sangatlah hentam orang lain. Aku banyak belajar dari kau dunia blog ni tapi kali ni. Tapi aku tak salahkan kau sebab salah aku juga tak bagitahu awal-awal kat kau kalau ko tulis entri pasal SB kau akan dihentam oleh ramai orang yang sayang SB. Kita tetap kawan, tapi aku tak nak kau tulis pasal SB lagi.

Tapi aku nak cari anonymous yang datang komen kat entri pertama dia tu sebab anon tu la SB dapat nama buruk sebenarnya. Bukan setakat entri tu je, anon tu pun sama sengal. Nak komen pun agak-agak. Sebab kau dia ada point kat entri kedua dia. Grrrr....

Sekarang dia dah tak update, dia tak blogwalking dan dia tak balas jejak. Aku harap lepas ni jangan ada yang macam dia. Tengok dah lari sebab rasa bersalah.

P/S : Moral of the story, jangan sesiapa tulis lagi kisah buruk pasal SB kalau korang tak nak kena teruk macam dia ni. Kalau nak tulis, tanya dulu kenapa kita orang buat peraturan tu, jangan pakai tulis jek. Kang ko yang malu dan dapat susah. Jangan berangan nak jadi hero SB dengan jadi anon sebab korang menyusahkan admin. Sekian.

Maaf Sekiranya Entri Hari Ini Kurang Menarik Dan Maaf Juga Sekiranya Ada Terkasar Bahasa Yang digunakan ^_^

34 orang doakan kunci locker berjaya:

Farrah yong said...

setuju nyah ! hhehehh .

~Kirin Selama Perak~ said...

garangnya u ni
takut tau
:p

tyka said...

garangnye abang admin ni

tieka said...

hahaha..garang sungguh admin SB nie..sokong sgtt2 laa..:)

kunci locker said...

HIDUP SB !! lain kali jgn tulis psl SB...kn dah trs stop blogging...wakakkakaka

AesyaZealous said...

kuda ku lari gagah berani

ザイダツアズニ said...

erm betul2..jgn sng2 na kutuk2 org hehehe

Terbelog said...

modem cikguwan rosak la
pas dah elok
rem dia pulak kong
tu dia lama menghilang hehe

Urzain Hussain said...

waaahhh..
garang siioot..huhu.:)

Cik Azizah said...

hei..cikgu wan bukan bersalah lah..agak2 la pon nak hentam cikgu..
dia ada sebab sendiri..modem cikgu rosak.. laptop pon rosak.. tu sebab lama dia tak on9. hanya org2 tertentu je yg tahu ape yg berlaku..

kunci locker said...

eleh, rosaklah sgt...die sje bg alasan sbb nak lari...hahahaha

kunci locker said...

eleh, rosaklah sgt...die sje bg alasan sbb nak lari...hahahaha

ADAM FIKRI said...

tidak sokong sapa2.. tapi tak baik hentam cikgu..dia dah minta maaf kan..patutnya kita sama2 jaga keaiban seseorg..jngn bagi tanggapan buruk.. setiap manusia akan melakukan kesilapan.. jangan marah dia bro.. yup..btul kata jijah..bb laptop dia prob.. tu dia x on..dia ada on fb tpi pki hp..

kepada ahli sahabat blogger, maafkan lah cikguwan k.. kita sama2 blogger sepatutnya unite..bukan menjatuhkan org..

p/s : adam pun syg SB & pentingkan persahabatan

Sentap Blogger ! said...

terbaiklah...
mmg terkunci terlock terus...haha

AnNa FaRHaNa said...

xdak nak kata apa..sy xsokong mana2...berhati2 bila mengeluarkan statement..kadang2 kita xsedar kita dah bukak aib orang...i mean,,xperlu kot mention who's blogger yg kutuk SB..siapa yg tahu,xperlu hebahkan siapa pde org yg xtahu...just bg nasihat cukup supaya org lain xulang perkara yg sama...

ape pun..i love SB..=)

The Garang said...

dia dah takda kan. tutup cerita je. patutnya kita bukan menghentam. kita mintak tlg dia macam mana nak naikkan SB ni. mungkin dia ada cadangan. sesedap rasa je kau troll dia. tak baik bro :)

ps; apesal banyak sangat komen kat atas tu sebut nama aku

kunci locker said...

the garang : hahahaha...sbb ko garang..dorg sebut la nme ko..wakakaka..aku bukan nk hentam die...tgok aku siap minta die blogging balik sbb aku nk die tgok SB naek...hahahaha

speak on mind said...

Eh menarik apa entri ni..kee up ur good work! Hidup SB!

Rizwan Ewan said...

last komen dari wan untuk hari ni :) setuju la sangat! 1malaysia! 1SB!

ptut la tk de nmpak wan_cikgumuzik 2 -,-'

qudwa said...

yeah...go bro..XD

tapikan, x payah hentam sgt r...nnti lu plak bg tanggapan buruk org kat die...

jadila SAHABAT sejati..tegor dan memaafkan bile kite wat salah...(~__n)V

syAzAnA said...

baru tahu pasal dia.

Nizam Ijam said...

xtahu nak komen aper.... hu2

SyazwanSarawak said...

komen sebagai tanda dah baca (:

Farrah yong said...

kita org setuju bukan hentam cikgu tu . tapi setuju statement kunci nie.

hentam jgn sebarang hentam . kalau nak di hentam . buat la bebanyak lagi yew ;)

wan_cikgumuzik said...

wah wah wah.. berani betul dia hentam blogger kaki hentam kan?? hahaha.. dahsyat laa loker nih.. beliau telah mengunci loker hatiku.. kuang kuang kuang.. :P

pRiNCe said...

haha..pndai ko main back link ye..:)..thumbs up...hehe

Saiazuan said...

lor, igt wanckgumuzik tu demam ke apa, senyap giler.. psl ni rupanya..

kunci locker said...

wan_cikgumuzik : ko yg ajr aku jd penghentam yg setia dan terbaek..aku gunakan cre ko jek..wakaakakakkaka

wan_cikgumuzik said...

kakakakaakaa.. terrbaeekk..!! haha