page kunci locker

Tuesday, August 16, 2011

dia kakak ke awek aku?

Assalamualaikum

~ehsan pak google yang gemuk ~

korang ! Aku keliru... Grrrr.. Dia ni awek ke akak aku? OMG ! Aku baru ingat nak usyah, alih-alih dapat tahu sesuatu, kecewa gila hati ni. Tahu tak yang aku sangat-sangat terkejut bila aku dapat tahu kebenaran ni.. Aku tak sangka aku ada akak yang lama terpisah rupanya.. Huhuhu.. 

Macam ni kisahnya, aku belajar kat IPG.. Aku tak tahu la yang akak lama terpisah aku ni belajar kat IPG gak.. Dia ni junior aku tapi umur tak junior la.. Heheheh.. Dah la jadi junior aku, lepas tu dia masuk biro yang sama dengan aku, ok. Ni memang takdirlah untuk aku jumpa balik dengan akak aku. Mula-mula memang aku tak tahulah dia ni siapa. Aku berkenalan punya berkenalan hinggalah kita orang rapat.

Dalam hati aku nak usyah jek dia ni. Lawa pun lawa, baik pun baik, pandai dan muslimah lagi tu sebab aku dan kawan-kawan aku panggil dia ustazah sebab dia banyak tegur kita orang bila kita orang buat silap. Bila keluar dengan dia tak boleh tengok wayang, karoke dan sebagainyalah yang melalaikan ni. Sebab tu kita orang panggil dia ustazah.. Hehehhe..

Sampailah 1 hari ni, aku dengan dia bersama-sama pelajar IPG yang lain pergi Sekolai Kebangsaan Kalai Jeniang Kedah. Masa ni segalanya terbongkar bahawa dia ni akak aku. Waaaaaa ! Tak boleh terima, nasib masa ni aku tak usyah dia lagi. Aku dengan dia tak couple. Tapi kita orang ada cakap yang kita orang ni laki bini masa kat UITM Shah Alam dulu. Pergi cakap kat semua membe pula tu, peh ! Malulah bila tahu dia ni akak aku.. Waaaa... Melepas.. 

Siapa dia?? Gambar bawah ni adalah dia bersama aku. Aku sangat-sangat terkilan tapi tak apa lah, perempuan ramai lagi. Ada yang lain boleh jadi isteri aku. Heheheh.. Inilah gambar aku dengan dia yang buat-buat gembira bila tahu dia akak aku. Tu pun orang kat sana yang beritahu hal ini kepada kita orang, kalau tak tak tahu.. Huhuhuhu :'(


Sweet tak kita orang? Ruginya dia ni akak aku. Hahahhaha... Tak apalah. Terima dengan redha. Dan selepas kejadian itu, aku dengan dia pun jadi makin rapatlah.. Dah adik beradik, siapa je boleh cakap tak boleh kan.. Heheheh.. Asyik keluar dan buat plan jahat sama-sama. Hahahahah...

Inilah bukti kita orang asyik keluar sama, siap selera pun sama. Adik beradik katakan. Makan ais cream pun minat ais cream yang sama.. Hehehehe...


wah, memang sweet adik beradik ni. Akak tak lawa, adik comel. Hahahaha.. Jangan marah ye akak. hari makin hari kita orang rapat hingga yang mana tak tahu kita orang ni adik beradik ingatkan kita orang couple. Wakakaka, tu la. Cari pasal rapat sangat. Hahhahaa...

Akak aku ni ada blog, jom singgah blog dia. Orang panggil dia Beekuwt Marie or Marie sahaja di IPG.. Heheheh.. Nama nak omputeh. Bajet putih sangatlah tu.. Hahahahah... Jemput ye ke blog akak aku SINI.

P/S : entri ini hanya gurauan semata-mata, aku dengan dia bukan adik beradik betul pun. Hahahaha... Apa yang aku nak sampaikan kat sini, kalau kalian ada dengar kalian ada adik beradik atau saudara yang dah lama hilang, bila kalian nak bercinta or menikahi seseorang tu. Pastikan cek betul-betul. Takut nanti ternikah dengan darah daging sendiri.. Hehehe.. Peace no war ^_^

aku dengan dia tak ada apa-apa, just kawan je. Hehehe.. 
Sebab dia dah berpunya dan aku pun sudah berpunya.. Hahahahah

Maaf Sekiranya Entri Hari Ini Kurang Menarik Dan Maaf Juga Sekiranya Ada Terkasar Bahasa Yang digunakan ^_^

12 orang doakan kunci locker berjaya:

Muhd Fadil said...

bagi aku ejas la dia ni. amacam? hihihi

Roti Telur said...

laaa dah ada yang punya ke pmpuan tu..kehkeh.

http://asyrafasnawi.com/

Janatul Ashikin said...

adoi....ingtkn adik brdik tol2...terkejut macek.....

Nyamuk Terbang said...

cheh semangat aku bca
haha

siti zulaiha said...

laaa...seriusly ingatkan kalian berdua adik beradik yang terpisah..huuuhh anyway jemputla singgah kat my blog juga :
siti-goody2shoes.blogspot.com

orangkedahkita said...

lepas nih buat entry pasal ko ngan abg ko lak ye.. ooh letak dia ja? aku mana ? nak kena sekeh ke?

Nurul Iman Rosman said...

ceit, tertipu kejap.

HAHA! :D

ice lemon tea said...

nak lepaking sini jap,,

punya la baca rupanya cerita rekaan semata2..ptot la xfrust bergolek..^^

ıʇɐʎɐpıɥ lnɹnu said...

arrrggghhhh!sy bukan ustazah n saya BELUM berpunya la!wuuwuuu..jatuh saham =.="

Cahaya Mama said...

ciss!,.haha,.ingtkn adk badek btol2 tadi,.trkjut,.huhu,.tp kalo betol la kn,jd kes naya tu,.ade feeling kt akk sndri,.pergghh,.menanges!,.huhu

BeesKuwt Marie said...

haiyooh...malu nye bile bace entry ni balek =.="