page kunci locker

Friday, August 26, 2011

blogger sekarang malas nak komen entri !

Assalamualaikum

Ok, memang blogger sekarang sangat-sangat pemalas. Kenapa aku cakap pemalas?? Sebab entri tak mahu komen.. Baca lepas tu blah macam tu jek, tak pun letak jejak kat shoutbox or chatbox terus padam blog. Ok lagi kalau yang rajin baca. Yang mana pemalas nak baca entri tu macam mana pula? Tu memang pemalas tahap gaban la kan. Malas baca entri orang lain tapi nak orang lain baca entri kita. Memang teruk perangai. aku bukan kata korang jek, aku ngata diri sendiri juga sebab ada hari aku memang malas nak baca entri tapi jaranglah sebab hari-hari aku baca. Asal tajuk best jek, apa lagi. Klik Klik ! Hahahaha.. 

~ ehsan pak google ~

Kembali pada topic asal. Sekarang ni aku nak cerita asal blogger sekarang malas nak komen entri kita semua. Blogger sekarang tu termasuk aku sendiri. hahahah.. Sebab aku pun masih berblogging sekarang ni.. Hahaha...

Antaranya adalah :

1) Sebab gila traffic.

Ya, dorang gila traffic sampai lansung tak datang komen, kadang-kadang just buka tinggal jejak then tutup sebab dorang kejar masa untuk traffic dorang. Bila dah gila traffic, alasan dorang mana sempat nak baca entri.. Traffic kena kejar.. Tapi tak semualah sebab aku nampak jek blogger yang maju dan gila traffic masih datang baca entri dan komen. Antaranya yang rapat dengan aku wan_cikgu muzik...


2) Sebab kejar follower yang tak akan pernah habis.

Yang ni kejar follower jek. Dorang datang kat shoutbox cakap, " i follow u.. follower me back." Ok, yang ni aku memang tak layan. Hahahhaah... Dorang mana ada masa nak komen sebab kejar follower. Kalau komen pun cakap benda yang sama. "Saya dah follow blog awak ni. Best entri, jemput datang blog saya dan follow balik ya." Ok sangat gedik. Hahahaha...

3) Sebab malas nak tekan button dan menaip. 

Ni aku tak tahulah jenis blogger macam mana malas nak taip ni. Sebab blogger kan memang rajin. Lainlah yang buat vlog tu. Tapi dorang ada juga menaip. hehehe...


4) Sebab button like facebook kat blog.

Ok, ni benda baru. Mesti korang tak terfikir yang benda ni pun sebenarnya buatkan ramai yang malas nak komen. Sebab pada dorang "ala, malas pula nak komen. Like jek la. Cukup rasanya. Tuan blog ni tahu aku like ni tanda aku dah baca." Ok. Nampak tak? Like buttun tu akan jadi alasan untuk dorang malas nak komen blog kita. Ada jek blogger yang saja nak buat tanda dia baca blog kita, dia like lepas tu blah. Ada blogger yang buat macam ni kat blog aku. Blogger femes lagi tu.. Hehehe.. Malas nak cakap siapa.


5) Sebab entri tak menarik.

Pemilik blog, korang kena ambil note benda ni. Entri yang korang tulis kena menarik. Tak semestinya tajuk jek gempak tapi isi lari entah kemana. Korang kena fikir gak isi yang orang nak baca bukan tajuk entri jek. Tajuk entri tu cuma penarik minat supaya orang datang baca. Tu jek. Hehehehe...

Buat masa ni benda ni jek yang aku dapat fikir. Sebab-sebab ni jek aku dapat fikir. Kalau korang nak lebih. Pergi baca entri orang lain sebab ramai jek yang tulis pasal benda ni. Heheheh... Apa-apa pun. Rajin-rajinkanlah tangan tu datang komen entri orang. Kalau dia tak datang komen balik entri kau tak apa, sebab korang ikhlas komen dapat pahala. Hehehe...

contoh komen.. orang-orang yang rajin komen ^_^

Orang buat entri nak pengomen bukan sekadar pembaca. Melalui komen anda tu penulis dapat la tahu kekurangan, kekuatan, sokongan dan macam-macam lagi. Tu akan galakkan lagi orang menulis. Kalau kita nak orang komen kat blog kita, kita kenalah rajin datang komen blog orang sebab apa yang kita buat pasti dapat balasan. Insya-Allah...
p/s : rajin-rajinkan tangan menaip komen ya. Komen itu bagus sebab dapat mengeratkan silaturahim. Senyum sokmo ^_^

Maaf Sekiranya Entri Hari Ini Kurang Menarik Dan Maaf Juga Sekiranya Ada Terkasar Bahasa Yang digunakan ^_^

21 orang doakan kunci locker berjaya:

Nyamuk Terbang said...

ala apa ad aku lg nie *smbil mengembangkan hidung
huahuahua

theklon network said...

saya adalah blogger rajen*pengakuan* hehe

cik Beskod said...

mereka takut tulang mereka patah kot sebab tu x komen huahuahua huu *JK* ngeh ngeh hehehe..kdg2 je x komen entri org sebab tgok komen org dah bnyak then blurr x tau nak ckp huhuhu jdi silent reader je lagi lepas tu huhuhu

tomatokering :) said...

tapi kunci loker tak penah komen kite pong .. sedih . sobsob T_T

haha yuyu mmg tak sombong ;)

Radsmil Nasir said...

pengakuan : aku tak suka komen entri yang xok pada pandangan aku...

xkn nk pksa komen benda yang kita tak suka..

klau entri tu menarik,, panjang 100 meter pn ,,aq snggup baca dan komen sekali, tapi kalau da entri mengarut, aq minta maaf dengan senang hati, "sory aku takkan komen"...^^...


nice entri bro... harap xsinis sangat komen aku nie..^^

reza al-razi said...

uhuk-uhuk.. apesal aku terasa nih.. haha.. anyway, nice entri.. sentap abis.. ;-)

An Najwa said...

aku rajin komen kalau entry tu perlu di'komen'...haha

Aku By Pojie said...

hmmm ,
malas la komen.
hehehe

chekgu kechik said...

entry yg sentap..
lps nie kene rajin2 komen la..hehe

kunci locker said...

nyamuk terbang : ko jgn nk prasan...hahahah

kunci locker said...

kepada semua : hehehe...sje nk bg panas...wakakaka...rjn2 la komen lps ni sbb komen tu kn best...heheheh

Pendamba Mawar said...

susa or nk dapat komen..sangat sedih

Orang Kampung said...

tak tau nk komen apa..

Muslimah Optimis said...

hadoiiiiiiiiiii..terasa beb.. sebab MO jenis suka baca malas komen..ngeeee.. pasni nak kena rajin2 komen lah no.. :-)

fierul said...

macam mana kita seronok orang komen entry kita camtuh gak orang seronok bila kita komen entry dorang . aku pun baru nak belajar komen entry orang sbb ak suka bila org komen entry ak . tapi sblom tu nak kena blajar tulis entry best dlu la . :)

yunZ said...

takpe org xnk komen sudah..kite xpksa :(

y u y u Z u l a i k h a said...

saya adalah blogger yang selalu sibuk di mamah waktu...

merahitujambu said...

betul2..kalau boleh komen laa komen buatkan kita rasa gembira..kurang2 di minati..heheheh


salam syawal..nk doodle free jom

Farah Tuhar said...

betul 2 . 1 komen pown mcam nak gila suka . terasa mcam entry kite dibace even ade yg bace . hehe thangs kunci komen entry fara :)

wan_cikgumuzik said...

yoooo..!! haha.. apa cerr.. aku plak terlibat dalam ini cerita.. ngeh ngeh ngeh.. :P

kunci locker said...

wan_cikgumuzik : ko adalah contoh gila traffic yg terbaek...wakakakakka