page kunci locker

Tuesday, July 26, 2011

manager, tapi hodoh perangai !

Assalamualaikum

~ ehsan pak google ~

manager yang sengal dan senget ! aku panas betul dengan manager tu.. oppsss.. bukan aku pekerja dia tapi aku pelanggan dia.. manager pizza ! ye.. manager pizza tu memang senget.. aku tak nak la mention siapa orang tu dan aku tak nak cakap pizza yang kat mana.. tapi.. aku tak cakap semua manager pizza,k.. aku just cakap manager ni sorang jek.. yang laen jangan nak terasa.. tapi kalau kau orang pun perangai macam dia.. elok terasa.. wakakakkaka..

cerita ni berlaku 2hari lepas.. kita orang suka suki keluar untuk release tension.. yup.. aku memang tengah tension.. kau orang pun tahu kan.. nampak status FB aku pelik2 belaka.. hahah.. so, keluar la nak makan.. ambil keputusan nak makan pizza lepas tak tahu nak makan apa.. tak kan nak makan KFC jek.. dah kerap sangat.. nak try menu lain.. MCD pun selalu dah.. Chicken Rice Shop pun dah makan.. pizza jek yang dah lama giler aku tak makan.. so aku ajak dia orang makan pizza..

bila masuk tu.. ni yang nak story, dah la kat depan pintu tu.. kita orang dok tengok menu kat depan pintu.. tak ada orang pun yang datang layan kita orang.. eh.. mana pergi pekerja dalam pizza ni? tak kan bizy sangat kot.. yang dok kat kaunter tu tol2 dekat ngan pintu pun tak tegur kita orang.. ok fine.. kita orang tengok2 dan masuk jek la tanpa dilayan.. sebab selalu ada jek yang layan pelanggan kat pintu..

dah masuk.. dah la nak cari tempat duduk pun tak ada pekerja yang datang tunjuk tempat untuk kita orang.. ok.. kita orang cari tempat sendiri.. then.. dah duduk.. punya la lama.. tak ada pun pekerja tu datang ambil order.. eh.. dia orang ni tak nampak ke.. ke kita orang ni kecil sangat dan halimunan?? ok.. kawan aku tekan call kat meja.. datang la seorang perempuan ni.. dengan muka yang tak senyum lansung.. terus bagi buku order dan blah.. eh.. kurang ajarnya.. tak apa.. sabar..

then tekan call lagi untuk order.. dia datang lagi dengan muka masam.. dia pun cakap :

manager : yes, nak makan apa? (dengan muka macam tak puas hati)

kawan 1 : kami nak tempah ni.. bla.. bla.. bla..

kawan 2 : saya nak tambah no 5..

manager : encik, saya ni bukannya hafal semua menu tu (dengan nada yang macam nak marah)

kawan aku tu pun cakap la nama menu tu.. then.. dia cakap, makanan akan sampai lepas 17 minit 30 saat.. 

kawan 1 : ok set masa. (nada bergurau)

manager : (jalan ke arah tempat order menu then berpaling kat kitaorang) set masa lepas order dah siap di order *nada marah dan perli*

kawan 1 : kau orang tengok tu.. tak ada adap lansung.. aku rasa nak pergi buat hal jek.. marah dia.. bla.. bla.. bla..

tapi kita orang tak layan.. kita orang tukar topic.. then tiba2 manager tu lalu tepi meja kita orang.. dia cakap..

manager : kalau nak mengata.. sila mengata depan2.. (dengan nada yang sinis yang ditujukan kepada kawan no 2 aku)

kawan aku terkejut dan terus panggil pekerja dia yang laen.. 

kawan 1 : who is you manager here? i want to see your manager.

pen. manager : ok..

then perempuan tu datang lagi.. eh.. dia manager? ok.. manager perangai teruk giler.. tak peramah.. tak mesra pelanggan.. tak ada budi bahasa.. ingat kita orang ni budak2 muda.. kau boleh kurang ajar la.. ish.. melampau.. tak ngagak.. kau buatkan kami budak muda hilang respec kat orang lebih tua macam kau..

pergaduhan berterusan hinggalah kami ambil keputusan untuk keluar dan cancelkan order.. akhirnya makan KFC jek la.. sadis tol.. manager pizza tu memang tak bermoral.. tak ada adab.. tak belajar ke cara nak beradab? macam mana boleh jadi manager? kalau macam ni la.. lepas ni mesti ramai yang tak datang tempat tu lagi.. sebab kau sorang.. habis pelanggan lari.. fikir.. kau perempuan.. dan tua.. tak pandai nak fikir.. tak pandai nak layan pelanggan.. hampeh

petang ni kitaorang nak pergi berdamai.. agak2 dapat ke berdamai? tunggu keputusan dari aku dalam entri seterusnya...

p/s : entri ni khas buat manager pizza tersebut yang tak ada adab.. aku tak boleh sebut siapa sebab mengaibkan.. aku tak nak sebut pizza mana sebab nanti ramai yang tak makan pizza kat situ.. sekian

Maaf Sekiranya Entri Hari Ini Kurang Menarik Dan Maaf Juga Sekiranya Ada Terkasar Bahasa Yang digunakan ^_^

27 orang doakan kunci locker berjaya:

Eyda Syahida said...

oke yang ni saya setuju kalo awak cakap senget... aishhhh... cepoodahhh... =.=''

Muslimah Optimis said...

lama xmakan piza..selalu layanan piza hut la paling ok..siap tunjukkan meja lagi

kunci locker said...

eyda : hahaha..awk tetap senget..wakakaka

kunci locker said...

muslimah optimis : tu la pasal..slalu p mkn piza mse skola menengah fom5 dulu..tiap2 minggu turun mkn..bila dah bljr jauh ni kurg..aleh2 nk mkn piza..jd cmni lak..ni yg pelik ni..manager plak tu..trok tol perangai dia...

abieb said...

pizza hut memang hot!! hahaha

DDFABULOUS.COM said...

amik nama dan gambar dia lain kali...kasi tepek ka sini dan hantar email ke KFC holding tuh...pizza kan under one roof ngan KFC gak...

kunci locker said...

abieb : hahah..mmg hot..

kunci locker said...

ddfabulous.com : kitaorg mmg dah buat cm tu la..dah mengadu pun...sbb tu org piza tu dtg pgl kitaorg berdamai ptg ni...kita org tak nk pd mulany tp pk adab n tak baek bermusuh..so kita org p gak ptg ni..tgok la cmne...jgn smpi die kne buang kje da...

tyka said...

sangat senget dan sengal... boikot pizza lak. hahaha

Fyqa said...

grang jugak. huu

kunci locker said...

tyka : weyh..cukup r boikot TS jek arini..ni nk boikot piza lak ke??hahaha..agk kejam disitu...wakakakka

beLLa said...

patot kau gtw je pizza mne weh. biaq sedar sket. tak suka org yang kerja berhadapan ngan customer, tapi tak peramah. baek keje opisla cmtu. haih

kunci locker said...

fyqa : siapa yg garang??hahaha

aremieroul said...

sabo jerk lah.. memang nak makan kaki kalau cam ni..he3..

AIEN NOT ALIEN said...

ehem2....pizza area mana tu?? huhu.. tak kisah lah....saya pun pernah terasa bengang dengan manager pizza dekat area saya termasuklah dengan anak2 buahnya sekali...konon kerja tempat ada nama, pakai uniform...rasa hebat sangat.. padahal tanpa customer mana datang duit nak bayar gaji.. ikhlas ke tidak tu???

nak makan kfc takut ayam perisa kasut...hihi..

mr_right said...

manager pizza memang selalu camtuh><

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/07/contest-bersama-si-manja-mrright.html

Erin Azizan said...

pizza utk certain2 tempat mmg lembab tahap kura2 la,,aku penag pegi kat penang..ada satu customer ni komplen,,sbb dia serve garlic bread g dah sejuk..pastu dia punya waiter bapak gila lembap lah..aku ckp tak semua..utk2 certain tmpt jee

missainaashaari said...

pernah kena jugak..tp aina kena kt Chicken Rice Shop The Mines, Seri Kembangan...tiga kali pi...dah memang tamau pi dah...first pi dy bagi meja kat org laen..second p buat bodoh..pi kali ketiga, tnya da xlg meja..ckap dah penuh...semua tu pengurus baju kuning tu puny cerita...memang geram la..org nak bagi duet kat dia tapi duk buat belagak boleh...sepak laju2 baru tau...senget jugak

alinac lover said...

kauang ajar jugak ek manager tu... ada sambungan x??

PORUMAN said...

nak tunjuk die manager la tu... x hormat pelanggan pun.. x tau la kalo keje under fie, kene sepak, tempeleng kot!!!!

PORUMAN said...

nak tunjuk die manager la tu... x hormat pelanggan pun.. x tau la kalo keje under fie, kene sepak, tempeleng kot!!!!

ıʇɐʎɐpıɥ lnɹnu said...

haha..seb bek kite dok diam jekk.ak da takot da tgk daus tepok2 meja,akil mata merah mnyala.huh~kalau xmngamok laen kali jadik lg kat org laen.its a good thing we did that :)

MohamadNasiruddinBinAmir said...
This comment has been removed by the author.
Farierahasanz said...

<-- tak suke mkn piza . sekian

eja said...

pergh terbaik nyer manager..klo da manager pon xsopan gitu pekerje lg la kan?hishh msti xlaku sgt pizza tuh..

myra said...

fuhh! baru baca dah panas hati.. belum kena.. haha.. dia tak tahu ker prinsip berniaga "customers is always right"... buat kerja tak ikhlas baik takyah buat... hahaha..

hamzah ian said...

pergh... marah ni..