page kunci locker

Thursday, February 17, 2011

SEJARAH SILAM BERULANG

Assalamualaikum

hai membe2 blogger..maaf lama tak blogging..locker sebenarnya dah tak ada mood nak blogging..locker kecewa dan sedih...sejarah hitam dalam hidup locker kembali menghantui locker sekali lagi...mai locker nak cerita..sikit jek..ringkas dan padat..


kisah 1 :
dulu locker ada sorang adik angkat ni...baek r ngan locker...dah baek sangat2 r..dah cam adik-beradik betul dah..tiba2 1 hari ni ada lah orang yang busuk hati..wat cita kat die yang locker ni baek ngan die bersebab..(sebabnya biarlah rahsia)..adik angkat locker ni pun cayalah sebab die punya kawan dan abang kandung die sendiri yang wat cita 2..tapi locker tak wat pun apa yang dorang tuduh tu...then kita orang gaduh..putus sahabat...bukan locker nak..tapi die yang nak..


kisah 2 :
locker geram ngan bekas adik angkat tu..locker rapat r ngan sorang dak ni...locker cita kat die macam2..share2 story..then dah rapat..die pun nak jadi adik angkat locker...locker terima jek r...masa tu tak fikir panjang..bape hari lepas tu..tak sampai seminggu..ada pula orang kacau die..locker tolong r kan..sebab adik angkat locker..then die pun jadi takut ngan locker...die cakap die tak nak ada abang angkat yang jahat..locker bukan wat apa pun..locker cakap baek2 jek dengan budak yang kacau die tu..tak gaduh pun..die salah faham dan putus sahabat sekali lagi..

kisah 3 :
kisah ni baru sahaja berlalu bape ari yang lepas..locker ada r add facebook sorang membe blogger ni...die yang suruh..then locker chat r ngan die..chat punya chat..mula2 kai kamu2..lepas tu aku kau..then bila die tanya umur locker...die tahu yang locker lebih tua dari die..die pun panggil 'abang'..memang pelik...masih ada lagi orang yang beradap dan hormat kat orang lain..memang respek r dak tu..then locker cakap kat die..jadi jek adik angkat locker...die setuju..then baru bape minggu jadi adik angkat..dah jadi masalah pula..die diam..die tulis kat status die jangan contact die lagi..locker tanya kenapa..die tak nak bagitahu..sampai sekarang locker tak tahu kenapa...

sekarang :

sekarang ni locker dah tak nak amik adik kew,,akak kew,,abang kew,,sebagai keluarga angkat locker...locker tak nak percaya lagi...cukup lah..penat dah asyik terkena..locker mudah sangat percaya dengan orang..orang asing yang entah apa2..locker ingatkan blogger ok..tak akan kenakan orang sebab blogger banyak yang baek dan prihatin kat locker...rupanya sama jek die dengan adik angkat locker yang lain 2...harap die akan bagitahu kenapa die putuskan persahabatan kitaorang...

***locker harap sangat2 perkara ni tak akan berulang lagi dan tak akan terjadi dekat teman2 blogger yang lain... locker sayang semua kawan locker... harap Allah bagi yang terbaik untuk kamu semua..dan harap kepada bekas2 adik angkat locker tu...dapat yang terbaek dalam hidup mereka..amin...***

Maaf Sekiranya Entri Hari Ini Kurang Menarik Dan Maaf Juga Sekiranya Ada Terkasar Bahasa Yang digunakan ^_^

25 orang doakan kunci locker berjaya:

fariza zulaika said...

sabar ye locker..
dugaan hidup..
tiap2 kesukaran disertai kemudahan..

izwan said...

fariza : insyaAllah locker sabar...mgkin ada hikmah laen..hm..

ku izzati said...

locker~~sabar yer..sian nye bce mcm tu..KU pun ade gak abg ngn kakak angkat..hope dorg ok la dgn KU..da mcm kakak ngn abg betul dah..

KU nak jadi adk yg terbaik utk dorg ^^

TeAqArH said...

sabar au....
dorg yg dosa sbb putuskan silaturahim...
ramai lg locker..
tp be careful au

izwan said...

ku : amin..hope dowg ok ng ku,k..hmm..xpew la..bia jek r adk agkt 2..aslkn dowg bhgia ng hdp dowg..locker pn hpy gak..

izwan said...

+akufobia+ : insyaAllah..kuat2..laki kne kuat..haha..thnx wei..

ku izzati said...

locker

hope mcm tu la..xmo sedey2 lg tau..KU bley jd kawan locker..blogger lain pun ade utk jd kawan locker..

izwan said...

Teaqarh : locker xnk dowg dpt dose...xpew2...hope Allah beri kitaorang peluang perbaiki kesilapan...hah..thnx..akn lbh hati2 laen kali...

izwan said...

ku : insyaAllah..thnx..terharu tol..haha

Eyda Syahida said...

mgkin ad hikmahnya sume ni brlaku.
mgkin Allah nak locker jd lg kuat.
jgn mudah givup yep..!
sy laaagiii banyak poblem cmtuh.
tp tu la kan. mnusia ni rmbut je sme itam, ati laen2. zman skang ni rmbut pon dah tak same kan?
locker tenang je.
as long as locker xsalah, sokey la kan?
berani kerana benar bebeh..! :)

izwan said...

eyda syahida : thnx..mgkin btol ap yg kamu ckp 2..xpew2..locker akn cbe utk jd lbh kuat lagi,k..

LiSa KhAiRuL said...

kesimpulannya...x payah la nak jadi yang berangkat-angkat...jadi kawan pun sudah memadai..kan3??

kecHik said...

sabr yew..dugaan 2...tp xsmua owg cm 2..=)

shahsyaz said...

byk2kn bersabar loker...

mrs.sabri said...

locker tak perlu adik2 angkat la..buat kawan je adalah lebih baik..janganlah sampai tak ada mood nak jenguk2 blog.. :)

izwan said...

lisa khairul : yup..btol 2..dah mls dah..bosan3...

izwan said...

kechik : insyaAllah..hah..mmg xsmua sama..kalo smua sama jek..dunia ni xmeriah..hehe

izwan said...

shasyaz : thnx..lme xdtg blog kamu..bkn sengaja tp bila bkk jek..xkua ppe..asek eror jek..

izwan said...

mrs.sabri : hmm..mula2 tu ingatkan nak jd lbh rpt..bila dah jd cmni..xnk r adik agkat ag..serik dah..hahaha...hmmm...perlukan masa utk ada mood blogging...sbb yg last 2 mmbe blogger yg locker rpt..

PinkLuscious said...

locker, sume yg tjadi, ada hikmahnye.. ^^

izwan said...

pinkluscious : insyaAllah...thnx..

kira kekuri said...

as salam locker..haa.ni la sbbnya aku x mo ambik 'angkat2' nihh..x best arr..best lagi adik n abang angkat kandung =.="

izwan said...

kira kekuri : haha..mula2 aq pn xnk beb...tp dah tgok cm best jek..dlm hdp ni smua bnde aq nk try..hdp skali jek beb...haha

mohd sasuke said...

wat gape plak ni..huhu