page kunci locker

Friday, November 25, 2011

tutorial selamatkan blog yang di remove oleh blogspot.

Assalamualaikum

Sekarang ini dah banyak sangat aku dengar orang mengadu blog dorang kena remove dengan blogspot or google or what ever lah.. Aku kesian tengok korang dan aku sendiri juga jujur blog aku pernah juga di remove tetapi dalam masa tak sampai 5minit aku dapat balik blog aku.. Tak perlu tunggu hingga berhari-hari macam orang lain.. Macam mana aku buat?? Bawah ini tutorial aku nak ajar korang..

Demi kebaikan dan kesenangan semua blogger, aku kongsi ilmu ^_^ 

Bila kena remove, korang jangan takut.. Korang pergi buka www.blogger.com.. Kemudian korang ikut langkah macam gambar bawah ini ^_^


Sign in semula guna email dan password yang sama..




Nanti dia akan keluar benda ni dan dia minta masukkan nombor telefon korang...




Isi nombor telefon korang dan tunggu kat telefon korang.. nanti korang akan dapat meseg dari google.. Dia bagi code verification.. dan kemudian korang tekan button send verification code..




Bila dah dapat meseg dan tekan button tu, isi kotak kosong tu dengan code yang google bagi kat telefon tu.. Then tekan send.. 

SIAP !!

Lepas siap, dia akan kembali balik pada www.blogger.com.. Korang dah boleh sign in.. Boleh dah lepas tu dapat balik blog korang.. Hehehe.. Selamat mencuba pada sesiapa yang terkena remove blognya dari blogspot ^_^

p/s : kalau masih tak reti tu aku tak tahu nak tolong macam mana.. minta tolong jek la kat orang yang reti.. hehehe

Maaf Sekiranya Entri Hari Ini Kurang Menarik Dan Maaf Juga Sekiranya Ada Terkasar Bahasa Yang digunakan ^_^

6 orang doakan kunci locker berjaya:

Nyamuk Terbang said...

aku pnh kna remove blog
grr

Qaseh Wardah said...

pernah kena..tapi dapat balikk...ngee~

laskar pelangi said...

phewit! rajinnya dia kasi tutorial =)